Hur man byter en radiator i en 1998 Buick LeSabre

Radiator misslyckanden leda till överhettning av motorn läckage av kylvätska och ibland kan orsaka problem med sändningen. Radiatorn i 1998 Buick LeSabre är lätt att byta ut - inga motorkomponenter i vägen, och blödande systemet är en enkel process. De flesta auto-delar butiker kommer att bära byte radiatorer, men du kan få en bättre affär från en radiator butik. Vissa radiator butiker säljer reparerade enheter till lägre priser och erbjuda en rabatt i utbyte mot din dåliga radiator. Saker du behöver
13 qt. dränera panSocket wrenchSocket set, metricPliersWrench set, metrisk
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan i ett uppsamlingskärl. Avtappningspluggen på baksidan av radiatorn.
2

bort de övre skruvarna från kylfläkten. En panel håller den övre delen av radiatorn på plats. Ta bort det.
3

Koppla alla fastspända kylmedelsledningarna från kylaren genom att klämma flikarna klämmorna med en tång och dra slangarna gratis.
4 < p> Koppla den elektriska kontakten på kylfläkten. Lossa överföring svalare linjer från botten av kylaren med en skiftnyckel.
5

Dra kylaren uppåt ur motorrummet och REGLA UPP och ta bort kylfläkten. Montera fläkten på ersättande kylaren och skjut kylaren på plats. Återanslut transmissionsledningar, koppla in kylaren och fäst kylvätskeslangarna. Ersätt den övre kylaren locket och övre bultar fläkt.
6

Byt kylvätskan genom kylarlocket och lämna locket. Vrid luftkonditioneringen på och starta motorn. Idle motorn tills kylarslangen är varm. Detta innebär att termostaten är öppen. Rev motorn till 3000 rpm och låt den återgå till tomgång minst fem gånger för att lufta eventuell luft. Fyll på kylaren och sätt på locket. När motorn är kall, fyll kylvätsketanken till "FULL KALL" linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69621.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.