Hur man installerar vattenpump på en 2005 Toyota Prius

Toyota började tillverka Prius i Japan 1997, och bilen introducerades i USA under 2001. Prius anses vara en hybridbil, vilket innebär att den drivs av en liten bensinmotor och en elmotor. Beroende på väglag och förarens input, är övergången mellan bensin-och elkraft automatisk och helt sömlös för föraren. Kylsystemet på Prius behöver regelbundet underhåll för korrekt funktion. Om kylvätska läcker på din vattenpump, förmodligen pumpen måste bytas. Saker du behöver
Bil ramper
Stoppklossar
dräneringskärlet
Tänger
Metric Blocknycklar, diverse storlekar
Vattenpump remskiva specialverktyg
Shop handdukar
Aceton
Packning sealer
Vattenpump packning
Vattenpump
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av Prius genom att köra den på en uppsättning av bil ramper. Dra åt parkeringsbromsen och chock bakhjulen.
2

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren petcock. Från bilens undersida, öppna plasten radiator petcock genom att vrida den försiktigt i en moturs rörelse med hjälp av en tång, och låt den gamla kylvätskan häll i dräneringstråget nedan.
3

Stäng kylaren petcock genom att vrida den i medurs med tång, försiktigt så att inte över-dra åt den.
4

Öppna huven. Lokalisera och lossa bulten kabelstyrrullen med en skiftnyckel och dra av generatorn och luft bälten balsam för hand.
5

Använd mutterdragare för att ta bort de tre skruvar och två muttrar som fäster vattenpumpen till motorblocket. Medan du gör detta, hålla remskivan vattenpumpen från att rotera med hjälp av specialverktyg. Ta försiktigt bort enheten vattenpumpen från motorblocket för hand.
6

Rengör eventuella rester av packningen eller tätningsmedel från vattenpumpen anliggningsyta på motorblocket genom att torka av den med en handduk, och aceton. Undvik att använda en skrapa, eftersom detta kan urholka motorblocket.
7

Applicera några klickar av packningen sealer för att hålla den nya packningen vattenpumpen på motorblocket och montera vattenpumpen till motorn blockera med de ursprungliga bultar och muttrar.
8

tillbaka remskivan vattenpumpen genom att hålla skivan på plats med hjälp av specialverktyget och sätt tillbaka de tre fästbultarna med en skiftnyckel.
9

tillbaka generatorn och luft bälten balsam för hand över remskivorna och spänn kabelstyrrullen med en skiftnyckel.
10

skruva av kylarlocket i en motsols rörelse. Fyll kylaren med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten. Radiatorn kapacitet är 4,5 liter för en bil med automatisk växellåda och 4,7 liter för en bil med en manuell växellåda. Byt ut kylarlocket genom att samtidigt trycka ner den och vrida den i medurs riktning.
11

Starta motorn och varmkör den. Inspektera vattenpumpen och omgivningen för läckage av kylvätska. Om du upptäcker några läckor, stäng av motorn och dra åt alla anslutningar.
12

Kontrollera kylaren nivån, och råga med en 50/50 kylvätska om det behövs.
13

Ta bort stoppklossar, och tillbaka bilen av ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69342.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.