Hur du ändrar Radiator på en 1998 Dodge Neon

Den 1998 Dodge Neon var utrustad med en enda kärna av aluminium radiator. Trots att kylaren lagrar motorns kylvätska, är det primära syftet av radiatorn för att snabbt kyla fluiden innan den återvänder till motorn. Om vattenpumpen, termostat och två kylarslangar är i skick ännu Neon kontinuerligt överhettas, kan problemet troligen spåras till kylaren. Även tidigare radiatorer kan behandlas kemiskt för att ta bort rost, måste Neon s kylaren istället bytas en gång inte längre är effektiv. Saker du behöver
Container
Wrench
Skruvmejsel
Tänger
kylvätska utformad för aluminiumdelar
Vatten
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Radiator

1

Töm kylarvätska i en behållare genom att ta bort avloppet bulten vid basen av kylaren med en skiftnyckel.
2

Lossa klämman som håller fast den övre kylarslangen till toppen av radiatorn med en tång.
3

Lossa klämmorna som håller fast de två drivenhet svalare linjer från motorn-sidan av kylaren till växellådan med en skruvmejsel, dra linjerna bort av växellådan.
4

Ta bort de två muttrarna som håller fast kylaren-jord fjäderben till toppen av den högra sidan av kylaren med en skiftnyckel, lyft sedan strut av radiatorn.
5

Bryt fläktens ledningar anslutning från Neon kabelnät genom att trycka de två clips vid anslutningen tillsammans och dra ledningar isär.
6 < p> Ta bort skruvarna från toppen av fläktkåpa med en skruvmejsel och lyft kåpan ur motorrummet.
7

Lossa fästbultarna som håller den elektriska fläkten till motorns sida radiatorn med en skiftnyckel, lyft sedan fläkten ur motorrummet.
8

Lossa klämman som håller fast nedre kylarslangen till botten av radiatorn med en tång.

9

Ta bort de två övre värmeelementet montering bultar med en skiftnyckel. En bult är placerad på toppen av varje gavel på radiatorn.
10

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast kylaren luftkonditionering mot kylaren med en skruvmejsel om Neon är utrustad med luftkonditionering. En skruv är placerad i varje hörn av kondensorn.
11

Lyft värmeelementet ur motorrummet. Installera det nya Radiator
12

Se till att ersätta radiatorn har en avtappningspluggen i botten. Dra åt avtappningspluggen från den gamla kylaren i den nya kylaren, om det inte gör det.
13

Sätt kylaren på plats i motorrummet.
14

Placera luftkonditionering kondensor mot kylaren och dra åt kondensorns fyra skruvarna med en skiftnyckel om Neon är utrustad med luftkonditionering.
15

Montera och dra åt de två övre radiator bultar med en skiftnyckel.

16

Skjut den nedre kylarslangen på dess montering på botten av radiatorn, placera sedan klämman till slutet av slangen med en tång.
17

Placera elektrisk fläkt mot kylaren och dra fläktens fästskruvar med en skiftnyckel.
18

Placera fläktkåpa över kylaren och dra kåpan fästskruvar med en skruvmejsel.
19 < p> Anslut den elektriska fläktens ledningar anslutning till Neon kabelnät.
20

Placera kylaren-jord strut över den högra sidan av den övre delen av kylaren och dra strävans två nötter med en skiftnyckel.
21

Tryck de två drivenhet svalare linjer på sina beslag på växellådan, sedan säkra varje rads klämma med en skruvmejsel.
22

Tryck den övre kylarslangen på dess montering på toppen av radiatorn, placera sedan klämman till slutet av slangen med en tång.
23

Fyll kylaren med en 50/50 blandning av kylarvätska och vatten tills fullt, sedan åt kylarlocket på kylaren. Använd endast kylvätska speciellt avsedd för system aluminium kylkomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69600.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.