Haynes manuell bil Termostat Anvisningar för byte

Haynes reparationshandbok böcker ger två grundläggande sätt för att ersätta en bil termostat. Detta är ett resultat av termostaten placeras i två grundläggande lägen. En plats är på toppen av motorn, som ligger på insugningsröret. Den andra, som kräver mer arbete, är belägen nära botten av motorn, genom vattenpumpen. Båda kräver grundläggande fordonsindustrin handverktyg. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Ratchet
Socket
förlängning bar
Ramper
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
insugningsrör

1

spåra upp kylarslangen från kylaren till den plats där slangen ansluts till motorn. Metallen täcker slangen ansluter till kallas termostaten intaget. Termostaten är inne för att metallhölje. Detta är det enklaste sättet att hitta termostaten.
2

Avlägsna kylarslangen från termostathuset genom att lossa klämman som håller fast den. Ett metallband klämma med en kamskruv kräver en skruvmejsel för borttagning. En metall kompression klämma kräver tång. För att ta bort, pressa komprimering flikarna tillsammans. Med klämman avlägsnas, dra slangen av av termostaten intaget.
3

Ta bort skruvarna som håller fast termostathuset till insugningsröret. Detta kan kräva en spärr, socket och förlängning bar. Detta beror på märke och modell av fordon. Men i vissa fall en skiftnyckel räcker. Dra termostathuset uppåt för att exponera termostaten.
4

Ta bort den gamla packningen och /eller O-ringen från termostathuset och ersätta med nya.
5

Dra termostaten ur insugningsröret och placera den nya ett i hålet. Termostaten har en tapp i ena änden. Detta stift sticker ut i insugningsröret och inte sopas in i intaget.
6

Sätt tillbaka locket på insugningsröret och fäst den på plats med skruvarna.
7

Återkoppla kylarslangen till termostaten intaget.
bottenmonterad
8

Kör fordonet till en uppsättning av ramper och säkra parkeringsbromsen.

9

Töm kylaren vätska i ett uppsamlingskärl.
10

spåra upp kylarslangen från kylaren till den plats där den ansluter till vattenpumpen vattenintaget. Termostaten är inne i vattenintaget.
11

Avlägsna kylarslangen genom att lossa klämman. Dra kylarslangen från vattenintaget.
12

bort vattenintaget från vattenpumpen genom att ta bort skruven som håller fast inloppet till stuteriet. Dra vattenintaget från vattenpumpen att exponera termostaten.
13

Dra O-ringen ur vattnet inloppet och placera en ny i vattenintaget.
14

Demontera termostaten och termostaten packningen från vattenpumpen.
15

Placera den nya termostaten i vattenpumpen med stiftet sticker ut ur pumpen. Placera den nya termostaten packningen på termostaten.
16

Placera vattenintaget tillbaka på vattenpumpen och fäst den med muttern.
17

Återkoppla kylarslangen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69589.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.