Hur man installerar en vattenpump på en 1993 Ford Probe

Utan vattenpumpen i Ford Probe, kan kylvätskan inte strömma genom motorn ordentligt, så när du först inse att vattenpumpen är dålig, måste du byta ut den. Till exempel, om du märker en betydande mängd vätska rinner från läckhål på vattenpumpen, måste du ersätta det. Om lagret är dåligt i vattenpumpen, hörs vanligtvis ett gnisslande ljud som kommer från den när motorn är igång. Det tar ungefär en och en halv timme att byta vattenpumpen på Ford Probe. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Hylsnyckelsats
Märkning krita
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är helt svalna på bilen. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna ventilen med en skiftnyckel att dränera kylvätskan.
2

demontera kamremmen täcker med ett Ratchet och uttag. Markera den exakta positionen och riktningen för kamrem med märkning krita. Remmen måste gå tillbaka precis som det lossnade.
3

Kapa kylmedelsinloppet hjälp av en skiftnyckel. Ta bort remskivan från vattenpumpen med en skiftnyckel. Ta vattenpumpen fästskruvar och dra pumpen från motorn.
4

Placera en ny packning och vattenpumpen på motorn och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Montera remskivan på vattenpumpen och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
5

Placera packningen mellan vattenpumpen och vattnet inloppsröret och säkra röret genom att dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Montera kamremmen enligt markeringarna du gjorde när du tar bort den.
6

Montera locket kamremmen och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Se till att tömningsventilen på botten av radiatorn är stängd. Fyll på kylaren och kylvätskebehållaren med kylvätska. Anslut batterikabeln och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta bilen och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69988.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.