Hur att blöda ett kylsystem med instängd luft

När du tömma och fylla kylsystemet av någon anledning, du är mer än sannolikt har små fickor, eller bubblor av luft i systemet. Dessa luftbubblor kan skapa problem. Processen att avlägsna luft ur kylsystemet är känd som "blöder" kylsystemet. Den exakta processen avviker med märke och modell, men den grundläggande processen är densamma för alla bilar. Saker du behöver
Socket Review, Universal vridbar adapter
Extension
Ratchet
Spårskruvmejsel
Fresh kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket genom att vrida den moturs samtidigt som du trycker ned. Kontrollera att kylvätskenivån ligger strax under påfyllningsröret.
2

Starta motorn. Till att värmereglaget till fullständig varm, lämnar fläkten på "av" eller "låg". Låt motorn värmas upp till driftstemperatur.
3

Öppna avluftningsventilen på termostathuset genom att vrida den moturs med en spärr och uttag. Håll ventilen öppen tills ingen mer luft bubblor fly och en stadig ström av kylmedel strömmar ut. Stäng ventilen genom att vrida den medurs med Ratchet och uttag.
4

Låt kylfläktarna att cykla och på en gång och kontrollera kylvätskenivån i kylaren och flaskor overflow och fyll vid behov.

5

Kontrollera att alla slangklämmor är åtdragna genom att vrida snäckskruvarna på klämmorna medsols med en skruvmejsel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70083.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.