Hur till Installera och ta bort termostaten på en 1987 Honda Accord

Termostaten i en 1987 Honda Accord reglerar kylvätskan flödar mellan motorn och kylaren. Med tiden kan det fastna antingen öppna eller stänga. I båda tillstånd, kan motorn börja överhettas, som om de lämnas därhän, kan orsaka allvarliga skador. Den enda lösning är att ta bort den defekta termostat och ersätta den med en ny, som kommer att fixa det överhettning frågan. Saker du behöver
Drain Tänger pan
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Byte termostat och packning
50-50 förspädd kylvätska

Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i minst fyra timmar. Ställ tråget under mitten av motorn. Öppna petcock vid basen av kylaren med händerna och låt ca 2 liter kylvätska rinna ur kylaren, stäng sedan petcock.
2

Lokalisera termostathuset, som ligger i anslutning till batteri och förbunden med den övre kylarslangen. Använd tång för att ta bort fjädern klämman som håller den övre kylarslangen till termostathuset, dra sedan bort den övre kylarslangen. Unbolt termostathuset från motorn med Ratchet och ta bort höljet och termostaten. Skrapa den gamla packningen av motorn med packningen skrapan. Addera 3

Ställ ersättare packningen på tapparna termostathuset. Montera termostaten i huset i samma riktning som originalet, och sedan skruva fast termostathuset till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka den övre kylarslangen med tången.
4

Öppna kylarlocket och fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket. Starta bilen och låt den gå i 15 minuter med värmaren på hög position. Stäng av bilen och låt den svalna i en timme. Öppna kylarlocket och råga med kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69548.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.