Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en Nissan Sentra

Att hålla kylsystemet för din Nissan Sentra i topp skick kräver regelbundet underhåll kontroller. Inspektera området under din normala parkeringsplats är ett enkelt sätt att kontrollera för kylsystem läcker och kan hjälpa dig att upptäcka läckage som kan orsaka permanenta skador på din motor. Detta är dock bara en början, ytterligare granskning är nödvändig. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

prop öppna huven på Nissan Sentra, ta en ficklampa och kolla alla synliga delar av radiator för läckor. Leta efter färsk kylvätska, missfärgning eller korrosion på kylaren, vilket indikerar att det finns en läcka. Inspektera undersidan av kylaren också, som rock och väg skräp kan skada radiatorn.
2

Kontrollera slangar och klämmor som ansluts till kylaren, motorblocket och värmeelementet för några tecken på läckage . Dessa slangar kan lossna på grund av motorns vibrationer. Skadade slangar ska ha utbuktningar, sprickor eller sprickor, men kan det finnas pinhole och nypa läckor som bara ytan strax efter kylsystemet användning. Återigen, titta efter något nytt kylmedel, korrosion eller missfärgning som indikerar en kylvätska läcka.
3

Inspektera vattenpumpen och packningen för eventuella läckor. Vattenpumpen är mellan motorn och kylaren, men bakom motorfläkten. Packningen tätningen säkrar förbindelsen mellan motorblocket och vattenpump. Återigen, granska dessa delar för korrosion, nytt kylmedel eller missfärgning på grund av kylsystem läckor i Nissan Sentra.
4

Öppna kylaren och fyll den till inom en tum av överfyllda med färska kylvätska. Var säker på att kylaren är sval vid beröring innan du öppnar den. Öppna en radiator är mycket farligt, eftersom det inre trycket kan orsaka ett utbrott och bränna någon i området. Ta bort locket mycket försiktigt genom att vrida den ett helt varv, kliva bort, väntar en minut, och sedan ta bort locket helt.
5

Slå på motorn i Nissan Sentra med värmaren satt till hög . Låt den gå i ca 15 minuter. Stäng av motorn och inspektera slangar, vattenpump, packningen och kylaren en gång till. Om läckan är ännu inte klart, ta Sentra till ett kylsystem specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69189.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.