Hur man byter termostaten på en 2000 VW Beetle

för 2000 Volkswagen Beetle är en återgång till den klassiska tyska Volkswagen bilar som gjorde Volkswagen ett känt namn på 1940-talet. Det finns flera distinkta skillnader mellan de nya skalbaggar och de klassiska sådana. Motorn i den nya skalbaggen kyls med en kylare och ett modernt kylsystem medan klassikerna kyldes strikt av luftflödet in i motorn. Detta innebär att 2000 Beetle motorerna har en termostat. Detta innebär också att det kommer att komma en tid när det termostaten måste ändras på grund av mekaniska fel. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Termostatpackning
termostat
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna kylarslangen från termostaten insugningsröret genom att lossa bandet klämman som håller fast slangen till insugningsröret. För att göra detta, vrid kammen på bandklämman moturs med en skruvmejsel.
2

Dra kylarslangen bort termostaten insugningsröret och håll slangen lodrätt medan kylarvätska rinner tillbaka in i motorn. Detta kommer att förhindra kylarvätska från att komma på motorblocket. Med slangen avrunna, skjut den åt sidan för att komma åt mjölkuppsuget.
3

Ta bort röret termostaten intaget genom att ta bort skruvarna som håller den på insugningsröret. Med bultarna bort från intaget, dra insugningsröret off. Inspektera rör för hårfina sprickor. Om det finns några hårfina sprickor, byt mjölkuppsuget.
4

Dra den gamla termostaten packningen utanför insugningsröret och kassera den. Placera den nya termostaten på insugningsröret. Får inte termostaten packningen våt. Om den blir våt, kommer det äventyra tätningen mellan termostaten insugningsröret och insugningsröret.
5

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och kassera den. Placera den nya termostaten i insugningsröret. En ände är märkt "toppen." Sänk den andra änden i insugningsröret för att säkerställa att termostaten fungerar korrekt.
6

Bolt röret termostaten intaget tillbaka på insugningsröret med de ursprungliga bultarna.
7

Säkra kylarslangen till termostaten insugningsröret genom att dra åt bandet klämman. Vrid kammen medsols med en skruvmejsel för att göra detta.
8

Starta motorn och låt den gå. Kontrollera tätningen mellan kylarslangen och termostaten insugningsröret. Om du ser en läcka, dra slangen. Kontrollera passytan av termostaten insugningsröret och insugningsröret. Om det finns en läcka, dra röret termostaten intaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69529.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.