Hur man installerar en 1996 Ford Contour Vattenpump

2.5L Duratec V6 i 1995 to1997 Ford Contour var känd för att ha en vattenpump som vanligtvis misslyckats på cirka 60.000 miles. Den skyldige var en svag plast impeller som inte klarar väl med motorns normala temperaturer och tryck. Dock lämnade konstruktörerna av 2.5L Duratec vattenpumpen på framsidan av motorrummet, vilket leder till komponentens enkelt byte. Saker du behöver
Vattenpump för Duratec 2.5L V6 (ska komma med ny packning) katalog Vattenpump bälte för Duratec 2.5L V6
8mm hylsnyckel
Momentnyckel (rekommenderas) katalog Fack eller hink för att fånga spillt kylvätska
Pappershanddukar
flaska kylvätska till toppen av systemet
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla vattenpumpen
1

bort de tre bultarna som håller plasten motorkåpan från framsidan av motorn. Ta bort locket.
2

vattenpump och remskiva finns på höger sida av motorn, mellan cylinderblocket och batteriet. För ytterligare arbetsutrymme, kan du ta bort batteriet, men det är inte nödvändigt.
3

Skjut den fjäderbelastade spännaren mot vattenpumpen för att ta spänningen från vattenpumpen bältet . Ta remmen och ställ den åt sidan. Om bandet är i tillräckligt bra skick, kan det återanvändas, men det är klokt att byta ut det ändå.
4

Använd hylsnyckel för att ta bort 8mm bultarna som håller församlingen vattenpumpen på plats. Ta del av längden av bultarna och deras placering. Det bör finnas tre långa bultar och fem korta bultar. När du tar bort skruvarna
5

kommer vattnet pumpenheten börjar lossna och läcka kylvätska. Se till att du använder dina pappershanddukar och fack eller hink under bilen för att fånga så mycket kylmedel som möjligt.
6

Med alla borttagna bultar, fungerar enheten vattenpumpen att separera aggregatet från sidan av motorn. Några kranar med en skruvmejsel handtag kan hjälpa den kommer gratis. När fri, inspektera impellern, om den verkar trasig, noggrant inspektera sidan av motorn, där pump passar, för eventuella trasiga bitar. Utdrag några synliga bitar noggrant.
Installera New Water Pump
7

Se till att den gamla packningen materialet grundligt tvättas bort från sidan av motorn där pumpen passar.
8

Passa in den nya packningen på vattenpumpen, så att alla bulthålen och hål i packningen laguppställningen. Montera försiktigt pumpen på sidan av motorn, så att packningen förblir monterad. Sätt de tre långa 8mm bultar
9

genom rätt hål och trä dem med fingrarna. Sätt de resterande fem skruvarna i de återstående hålen och även trä dem med fingrarna.
10 p Om du har en momentnyckel, dra åt alla bultar till 13 ft lbs. Om du inte har en momentnyckel, dra åt bultarna för att sitta tätt, men var noga med att undvika över-åtstramning. Ansök lika stor kraft för varje bult för likformig åtdragning.
11

Byt den gamla remmen vattenpumpen, eller installera den nya remmen vattenpumpen. Om du har tagit ur batteriet, installera om den. Fyll på kylvätska nivå till "Full" och starta motorn. Övervaka kylvätskenivån i några minuter av tomgång och se till att det förblir fullt, på kylvätska vid behov. När jobbet är klart och du har verifierat att pumpen inte läcker, installera motorhuven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69467.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.