Felsökning den Kylsystem i en VW Passat

Identifiera kylsystemet genom att förstå hur det fungerar. Enkelt uttryckt, kylvätska plockar upp värme när den går genom motorn och släpper värme i radiatorn. Cooling enheter fungerar genom cirkulation frostskyddsmedel, som innehåller det eller styra dess temperatur. Felsöka kylsystemet i en VW Passat genom att inspektera kylsystemet enheter. Samarbeta med en mekaniker för dessa steg som relaterar till de flesta årsmodeller. Instruktioner
1

Se om ditt vatten pump läcker. Vattenpumpen skjuter kylvätska genom motorn, kylare och värmeelement. En svag kylvätska lukt eller fläckar på den under din Passat när parkerad kort indikera en sliten vattenpump.
2

Sök efter sprucken, kollapsade, läckande eller torra slangar. Inspektera övre och undre kylarslangar, värmare och slangar bypass och grenrör slangar kylvätska. Din övre slangar mäter ca 2 inches bred och bär kylvätska mellan kylaren och motorn. Skadade slangar leder till kylsystemet.
3

Kontrollera frostskyddet beloppet. Överhettning och andra kylproblem kan bero på låg kylvätska nivåer. I detta fall, satte Långtidsverkande kylvätska i kylmediet reservoaren. Använd ett märke rekommenderas för 5 år eller 150.000 km. Detta gäller för de fyrcylindriga och sexcylindriga motorer.
4

Töm och spola kylsystemet att identifiera problem. Kassera kylvätska ordentligt eftersom den söta lukten och ljusa frostskyddsmedel färg är attraktiv för djur och små barn. Intag av giftiga vätskan kan vara dödligt.
5

Inspektera kylarlocket efter tecken på slitage. Till exempel kan en skadad cap erodera. Be en mekaniker för att använda ett tryck testare eller en adapter för att inspektera den gemensamma jordbrukspolitikens tryckklass och funktion. Byt ut en defekt lock direkt.
6

Tvätta och försiktigt skrubba framsidan av kylaren. När du kör, smuts, stenar, löv och annat skräp suger in ventilerna på din radiator resulterar i överhettning. Rengör den med tvålvatten, en diskborste och en trädgårdsslang för att skölja.
7

Undersök termostaten för att klibba. Lokalisera en klibba termostat med konstant låg temperatur avläsningar eller toppar mellan höga och normala temperaturer. Din termostat, den fjäderbelastad ventil som reagerar på kylvätsketemperaturer, vanligen placerad inuti huset på motorsidan av den övre kylarslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69242.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.