Hur man tar bort kylaren på en Vanagon

Volkswagen Vanagon använde två olika motorer under sin produktion mellan 1979 och 1992 . Trots det förblev den sista modellen att få bakmonterad motor , gjorde T3 Vanagon övergången från en luftkyld motor till en vätskekyld motor . Detta innebar T3 Vanagon använde en radiator för att inrymma kylmediet . Om radiatorn blir läck eller blir alltför korroderade , måste du ta bort den så att du kan reparera eller ersätta den . Saker du behöver
Tänger
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera petcock på undersidan av kylaren och öppna det med en tång . Tappa av kylvätskan i ett uppsamlingskärl . Om petcock är anfrätt och du känner att det kommer att gå sönder om du försöker att slå den , placera pannan i nedre kylarslangen , bända slangklämman bort med tång och tappa ur kylvätskan genom att dra den nedre kylarslangen off .
Sida 2

Bänd övre kylarslangen klämma av slangen med en tång och dra slangen från kylaren . Om du inte tar bort slangen i steg ett , ta det på samma sätt .
3

Ta bort de fyra bultar som håller fast kylaren till hängslen radiator support med hjälp av en hylsa och spärrskaft och lyfta kylaren ur fordonet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69841.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.