Hur man byter en Nissan Sentra uppvärmningsventil

Värmaren styrventil sitter i inkommande värmeslangen på din Nissan Sentra. Ventilen ansluter till värmaren kontroller i instrumentbrädan på bilen med en stålvajer som öppnar och stänger ventilen när temperaturen justering görs i bilen. Ventilen används för att begränsa flödet av het kylvätska genom värmaren kärna, förändring av temperaturen hos den luft som passerar genom den. En ersättare ventil finns på alla Biltema eller via återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
dräneringskärlet
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Nissan och koppla den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Ta bort kabeln och isolera den från batteriet.
2

Placera ett uppsamlingskärl under framsidan av din Sentra på passagerarsidan av kylaren. Öppna avloppet petcock i kylaren och tappa ur kylvätskan tills den ligger under nivån för värmeslangen. Öppna kylarlocket och tittar in i kylaren gör att du kan övervaka kylvätskenivån när du tömma den.
3

Lokalisera de två slangklämmor på vardera änden av värmaren ventilen i värmaren slangen. Lossa båda klämmorna med en platt skruvmejsel och skjut dem bort från ventilen. Dra slangen från vardera änden av ventilen koppla ställdonet kabeln från ventilstyrning. Släng den gamla ventilen.
4

Skjut värmeslangen slutar på värmaren ventilen skjut klämmorna på slangen nära ventilen. Dra åt slangklämmorna med en platt skruvmejsel tills de ligger tätt men inte krossa slangen. Anslut styrkabeln från värmereglaget på armen av värmaren ventilen genom att skjuta kabeländen i hålet i armen
5

Fyll kylsystemet med rent kylvätska,. Om det gamla kylvätska är ren, kan du återanvända den. Fäst sedan den negativa kabeln till den negativa batteripolen och säkra monteringsbulten med en skiftnyckel. Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur.
6

Placera värmereglaget till "Hot" och starta fläkten på hög. Låt motorn gå medan du kontrollerar kylvätskenivån. Fortsätt att lägga kylvätska tills systemet är fullt och du får varm luft ut ur kaminen.
7

Stäng kylarlocket och stäng av motorn. Kolla efter läckage runt ventilen och dra åt klämmorna om nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69640.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.