Hur Refill kylare i en V6 Malibu

När du har sköljt igenom kylaren på din V6 Malibu måste du fylla på kylaren en blandning av glykol och destillerat vatten innan du kan köra bilen igen. Även om denna process inte är alltför svårt finns det några saker du behöver tänka på för att fylla kylaren ordentligt. Om den korrekta processen inte tas får du instängd luft i systemet som kan orsaka oregelbunden uppvärmning cykler. Saker du behöver
Två liter Dex-Cool frostskyddsmedel (orange färg) katalog Två liter destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Ta av locket kylaren filler ligger på toppen av radiatorn genom att trycka ned locket och sedan genom att vrida moturs på locket.
2

Leta kylaren tanken vätska expansion som ligger på passagerarsidan sidan av kylaren. Avlägsna spill locket på expansionskärlet genom att dra uppåt på den. Detta tillåter luft att strömma ut ur kylsystemet när vätskan hälls i kylaren. Addera 3

Placera en tratt i filler pipen av kylaren och häll en liter Dex-Cool frostskyddsmedel i tratten. Placera en liter destillerat vatten i tratten och sedan placera den tredje gallon Dex-Cool frostskyddsmedel i tratten. Låt all vätska rinna in i kylaren.
4

Starta motorn och låt kylvätska går genom motorn i två minuter. Detta kommer att sänka nivån av vätska i kylaren och avlägsna överflödig luft ur kylsystemet.
5

Top radiatorn ut med destillerat vatten. En gallon borde räcka kan dock en del av ett tredje liter vatten behövs.
6

Placera kylarens påfyllningslock tillbaka till kylaren och lås den på plats genom att trycka ned den och vrida den medurs. Sätt tillbaka locket på kylaren expansionskärl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69515.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.