Hur man reparerar en spricka i en Radiator

Många radiatorer görs av plast på grund av den höga smältpunkten hos materialet. Använda nylon blandat med glasfiber, plast radiatorer är billigare att göra och mer hållbara än de gamla stål radiatorer. Ibland kan de plast radiatorer utveckla en spricka i kroppen på grund av väderförhållanden eller användning. Du kan reparera sprickor i ungefär två eller tre timmar i stället för att behöva byta ut hela kylaren. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckel
plast svetsare
Värmekanon
Nylon svetstråd
Airless plast svetsare
Kylvätska
Show Mer Instruktioner
1

Lokalisera spricka i plasten kylaren och ta bort locket från toppen av radiatorn.
2

Hitta avtappningspluggen i botten av radiatorn tank, och placera ett uppsamlingskärl på marken under pluggen.
3

Öppna avtappningspluggen med en fast nyckel och låt kylvätskan rinna in i tråget.

4

Bränn en V-spår längs sprickan i kylaren, med spetsen på en plast svetsare för att ge ett bättre underlag för att reparera kylaren spricka.
5

Förvärm plasten runt sprickan i kylaren med hjälp av en värmepistol på ytan tills plasten tar på en glansig look, och låt plasten sitta i en minut eller två.
6

Värm sprickan med en värmepistol i ytterligare fem minuter så att värmen i blöt hela vägen genom kylaren nära sprickan.
7

Lägg en nylon svetstråd i slutet av sprickan som du reparerar, och använd ett lufttomt plast svetsare, uppvärmning av staven och smältning av svetstråd omkring en tum i taget. Lägg en söm inuti sprickan och arbeta sömmen i sprickan med den smältande staven.
8

Upprepa steg 7, vilket gör en tunn söm av nylon ovanpå den sista sömmen tills sprickan i kylaren är stängt och V-spåret är fylld.
9

Smooth ut svetsen så att den är i jämnhöjd med ytan på kylaren med hjälp av plast svetsare att värma plasten och sprider ut.

10

Låt radiatorn inställd för ett par timmar att stelna svetsen och sedan stänga dräneringsventil i botten av tanken med en fast nyckel och fyll kylaren med kylvätska.

11

Placera tillbaka locket på kylaren och ta bort tråget från under bilen, ta den avrunna kylvätska till din lokala återvinningsstation eller bildelar butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69399.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.