Hur man tar bort vattenpumpen i en 2001 Chevrolet Silverado

Den 2001 Chevrolet Silverado basmodellen kom med en 4,3-liters sexcylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Vattenpumpen är monterad på framsidan av motorn, precis under insugningsröret. Vattenpumpen enheten drivs av vevaxeln via serpentin bälte och är också ansvarig för att ge roterande ström till motorns kylfläkt. The No 1 sak att arbeta mot din motor är det hög värme byggs upp av friktionen och förbränning, så det är absolut nödvändigt att byta ut en trasig vattenpump innan du kör fordonet, även en kort sträcka. Saker du behöver
Golv jack
Jack står Sida 2 stora drain kokkärl
Hex bit satt
Stålborste
Gängtätning
hylsa och spärrskaft set
Skruvmejselsats
Fläktkopplingens verktygssats
momentnyckel
4 förblandade gallon 50-50 Dex-Cool kylvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft bilen huven och stödja den med huven prop stav (om sådan finns). Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Lyft framför lastbilen i luften med domkraft. Placera domkraften under främre rambalkar på lastbilen och sänk domkraft tills trucken vilar säkert på pallbockar. Lossa skärvätsketryck locket ett kvarts varv för att lindra kylsystemet tryck. När trycket är helt lättad, ta bort locket kylvätsketryck.
3

Placera stora drain pan under högra sidan av kylaren. Lossa kuk värmeelementet avloppet tills kylvätska börjar att hälla ur kylaren dräneringsventil. När all kylvätska är tömd, dra åt kranen värmeelementet avloppet. Ta dräneringstråget och förvara den på en säker plats för senare destruktion.
4

Placera den andra drain pan under den bakre delen av motorn mot förarsidan hjul. Ta bort den vänstra kontakten kylvätska drain med hex bit och Ratchet. När all kylvätska runnit, ta bort den högra kontakten kylvätska drain med hex bit och Ratchet och låta resten av kylvätskan rinna. Båda kylvätska dräneringspluggar är cirka sex inches under topplocket, på sidan av blocket, om mid-centrum för de bakre cylindrarna.
5

Rengör gängorna på kylvätska dräneringspluggarna med tråden pensel och applicera ett tunt lager av gängtätning till varje plugg. Installera kylvätska dräneringspluggarna tillbaka in i motorblocket och dra åt till 15 foot-pounds med hex bit och momentnyckel. Ta dräneringstråget och förvara den på ett säkert ställe.
6

Lossa PCV slangen vid luftintaget röret. Lossa klamman som håller röret luftintaget till massan luftflöde sensor med skruvmejseln. Ta bort vingmuttern som håller luftintag resonatorn till spjällhuset. Luta luftintag resonatorn mot framsidan av motorn och ta bort luftintaget resonatorn och luftintag röret.
7

Avlägsna bultarna som fäster den övre fläktkåpa till den undre fläktkåpa och kylaren core stöd med uttaget och ratchet. Lyft fläktkåpa ur motorrummet.
8

Placera fläktkoppling håller verktyget på remskiva vattenpump skruvskallar. Placera skiftnyckel fläktkoppling på fläktkoppling. Vrid muttern fläktkoppling medurs med fläktkoppling hållverktyget att förhindra motrotation av vattnet remskiva. Ta bort fläkten och fläktkoppling från motorrummet.
9

Rita en skiss av remdragningen med en penna och papper. Placera 3/8-tums Ratchet huvudet i den fyrkantiga öppningen på remspännaren och vrida spännaren moturs för att lindra remspänningen. Skjut remmen från den spännaren och långsamt släppa spännaren till sin naturliga position. Ta bort Serpentine belt från vevaxeln och motorn accessoarer.
10

Lokalisera på kort, böjd slang kylvätska bypass precis ovanför vattenpumpen. Pressa var och en av tryck-klämmor med en tång och dra dem till mitten av slangen. Avlägsna slangen kylvätska bypass. Pressa klämman för kylarslangen på vattenpumpen och skjut klämman upp kylarslangen. Avlägsna kylarslangen från vattenpumpen.
11

Placera fläktkoppling hållverktyget över bultarna på vattenpumpen remskiva. Lossa de motstående bultarna med socket och ratchet, hålla trycket på fläktkoppling hållverktyget att hindra remskivan från att rotera. Placera hållverktyget om lossade bultar och hålla trycket på hållverktyget samtidigt lossa de motsatta remskivsskruvar. Ta bort alla fyra remskivsskruvar och lyft bort hjulet från vattenpumpen.
12

Avlägsna fyra vattenpumpen fästskruvar och ta bort vattenpumpen från motorn. Avlägsna packningarna vattenpumpen och rengör anliggningsytan på motorn med stålborste.
Installation
13

Rengör vattenpumpen bultar med stålborste och applicera ett tunt lager av gängtätningsmedel på bultarna. Installera den nya vattenpumpen och vatten packningar pumpen till motorn. Dra åt bultarna till 33 foot-pounds av vridmoment.
14

Montera remskivan vattenpumpen till den nya vattenpumpen. Dra åt remskivsskruvar till 18 foot-pounds med momentnyckel och fläktkoppling hållverktyg. Montera slangen kylvätska bypass och skjut trycket klämmor till vardera änden av slangen. Montera kylarslangen på vattenpumpen och skjut trycket klämman på plats.
15

Inspektera serpentin bälte för eventuella sprickor, hack eller glasering och byt ut vid behov. Dra serpentin bälte runt motorn tillbehör enligt skissen gjorde tidigare. Vrid spännaren moturs och skjut remmen runt spännaren. Släpp långsamt spännaren att applicera spänning på remmen.
16

Thread fläkten och fläktkoppling på vattenpumpen drivaxel i moturs rotation. Placera huvudet momentnyckeln i det fyrkantiga hålet på fläktkoppling skiftnyckel och dra åt fläktkoppling till 41 foot-pounds.
17

Montera övre fläktkåpa och skärpa sina fästskruvar med en spärr och uttag . Passa luftintaget resonator gångjärn under läppen på spjällhuset och luta resonatorn bakåt. Installera resonatorn vingmuttern. Montera röret luftintaget till MAF sensorn. Installera PCV slangen till insugningsröret.
18

Häll friskt 50-50 Dex-Cool kylvätska i utjämningsbehållaren tills kylvätskenivå i tanken stabiliserar och nivån ligger över den delade linjen i tank. Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Fyll utjämningsbehållaren tillbaka till delningslinjen.
19

Löst installera trycklocket (så att systemet inte kan bygga tryck) och öka motorvarvtalet till 3000 varv per minut under 30 sekunder och släppa på tomgång. Fortsätt att öka motorvarvtalet och släpp till tomgång i 30-sekunders intervall tills motorn når sin normala arbetstemperatur och termostaten öppnar.
20

bort trycket och fyll utjämningstanken till varm hela linjen. Montera locket kylvätsketryck och stäng av motorn.
21

Sänk bilen till marken och ta det använda kylmediet till en butik för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70191.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.