Hur man lägger frostskyddsmedel i Radiator

En bil radiator måste fyllas med en blandning av lika delar kylvätska och destillerat vatten för att det till ordentligt kyla fordonets motor och tillhörande system. Om systemet har för mycket kylvätska eller för mycket vatten, är kokpunkten ändras och systemet kan inte fungera ordentligt. De flesta moderna bilar inte längre fungerar med den gamla gröna frostskyddsmedel, så se till att när de förbereder för att fylla din radiator, du har rätt blandning av kylvätska och destillerat vatten, samt rätt typ av kylmedel, som rekommenderas av bilens tillverkare. Saker du behöver Sida 2 liter kylvätska Sida 2 liter destillerat vatten
Funnel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Låt bilens kylsystem till svalna. Öppna ett hett kylsystem kan leda till allvarliga brännskador eller dödsfall.
2

Ta bort kylarlocket eller kylvätska overflow kapsylen, beroende på bilens kylsystem setup.

3

Placera tratten i öppningen till kylaren eller kylvätska overflow flaska och häll en liter kylvätska i systemet. När du är klar, häll i en liter destillerat vatten.
4

Häll 1/2 liter kylvätska i kylvätska flaska som du tömde i steg 3. Fyll flaskan resten av vägen med destillerat vatten så att du har en gallon av en 50/50 blandning av kylvätska och destillerat vatten.
5

Häll 50/50 blandning i kylaren eller kylvätska overflow flaskan tills kylmediet stiger till basen av radiatorn halsen, eller den kalla fyllning i överströmningsflaskan. Sätt tillbaka locket när du är klar.
6

Starta motorn och låt den gå en minut eller två och sedan stänga den igen av. Öppna kylsystemet igen och toppa kylvätskenivån, som kommer att ha sjunkit lite som luftfickor lämna systemet. Kontrollera kylsystemet igen efter nästa körcykel, när motorn är återigen kallt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69404.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.