Hur man byter en fläkt på en BMW 325I

BMW 325I motorn kyls av en fläkt som är anslutna till kylaren. Denna fläkt driver sval luft genom motorns enheten för att förhindra överhettning. Byte av fläkt på din BMW 325I säkerställer underhållet av din motor och anslutna delar, vilket främjar bilens funktion. Ta bort och sätta din fläkt är en budget-vänlig jobb som sparar mekaniker kostnader. Saker du behöver
Hammer
32 mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

välja mellan att köpa en eftermarknad fläkt eller en OEM-tillverkare (OEM) fläkt. OEM delar är oftast dyrare än eftermarknaden delar. Forskning och jämför fläkt priser på webbplatser såsom bildelar platser, BMW forum där BMW ägare och mekanik diskutera och sälja bildelar och BMW: s officiella hemsida. Du kan också besöka en BMW återförsäljare eller auto delar butik för att hitta en BMW 325I fläkt inom din budget. Typ i år och modell av din BMW i sökrutan på en bildelar webbplats eller berätta denna information till en säljare i en butik för att se till att du köper rätt fläkt för bilens år och modell.
2

Sitt i din förarsätet och hitta spaken Huvlås sitter under och till vänster om din ratt. För spaken mot kroppen att släppa huven på din bil. Gå till huven på bilen och leta reda på plast spärren som skjuter ut från grillen. Dra ut spaken och upp med händerna för att öppna huven.
3

Lokalisera motorn och tillhörande fläkt som är ansluten till vattenpumpen. Placera 32 mm skiftnyckel runt fläkten muttern som håller fläkten på plats. Lägg på kraft för att lossa tappmuttem genom hamra skiftnyckel i en medsols rörelse. Placera muttern åt sidan för ominstallation.
4

Snurra fläkten medurs, med händerna för att lossa och ta bort det. Släng den gamla fläkten.
5

Förvandla din BMW 325I ersättare fan medurs för att fästa den på vattenpumpen. Skruva i fläkten muttern som du avsätter i steg 3 med 32 mm nyckel. Stäng huven på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69879.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.