Hur man tar bort fläktkoppling i en 2003 Suburban

Fläkten är monterad på framsidan av motorn i en 2003 Suburban varv med hjälp av roterande motoreffekten . Denna fläkt är monterad på en koppling som håller fläkten roterar med en viss hastighet vid alla tidpunkter. När kopplingen går ut , kommer fläkten snurrar fortfarande , men det kommer inte kylas så effektivt som det kunde. Byte av fläkt kopplingen kräver ett speciellt verktyg set, men det kan göras på mindre än 15 minuter. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Fläktkopplingens borttagningsverktyg som
Visa fler instruktioner
1

Pop huven . Unbolt övre fläktkåpa från toppen av värmeelementet support via 3/8-tums harskramla och ingångar . Lyft upp och ur vägen från motorn .
2

Ställ fläkten verktyget kopplingen borttagning på två av muttrarna som håller fläktkoppling till motorns remskiva . Positionera verktyget fläktkoppling så att den håller de två muttrarna fortfarande så att du kan använda en skiftnyckel på muttern som håller fläkten kopplingen på plats .
3

Sätt skiftnyckel fläktkoppling på sexkanthd muttern som håller fläktkoppling på plats medan du håller fläkten verktyget kopplingen borttagning i den andra handen . Vrid de båda verktygen mot varandra så fläktkoppling skiftnyckel roterar moturs , tills fläkten kopplingen knoppas av från remskivan . Lyft fläktkoppling ur motorrummet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69542.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.