Hur du ändrar ett värmeelement i en '92 Toyota Pickup

Om du märker att golvet i ditt 1992 Toyota pickup är våt men kan inte bestämma källan till vattnet, du sannolikt har en läcka i värmeelementet och måste ersätta det. Du kan också ha ett problem värmeelement ingen värme in i hytten på lastbilen när du vet att termostaten är bra och du har gott om kylvätska i motorn. Detta projekt kan bli lite inblandad, avsätta en hel dag för att slutföra den för att undvika att behöva stressa. Saker du behöver
Wrench in
Fluorkarbonbelagda återhämtning kit
dräneringskärlet
Marker
Maskeringstejp
Skruvmejsel
Gamla handdukar
Visa fler Instruktioner
Borttagning
1

Pop huven på Toyota pickup, och koppla bort den negativa batterikabeln genom att lossa terminalen muttern med en skiftnyckel. Om din lastbil har en luftkonditionering (AC) installerat, ladda ur AC-systemet på rätt sätt med en godkänd kit fluorkolförening återhämtning. Släpp inte ut gasen i luften.
2

Tappa ur kylvätskan i ett avlopp pan genom att öppna ventilen på botten av kylaren med hjälp av en skiftnyckel. Sätt dräneringskärlet upp och utom räckhåll för barn och djur. Märk slangarna till värmaren notera sina rätta platser med en markör och maskeringstejp. Lossa slangarna med en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna.
3

bort instrumentpanelen inne i hytten på lastbilen, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bultarna. Leta efter de flesta av bultarna runt botten omkretsen av instrumentpanelen. Du kan hitta flera i handskfacket också.
4

Koppla kanalsystemet från värmeaggregatet. (Du kan behöva en skruvmejsel för att hjälpa till demontering kanalsystemet.) Haka fjädrarna Anslutning av kablarna till värmeaggregatet. Se till att inte vikas eller på annat sätt skada styrkablar. Koppla bort kablaget från värmefläkt.
5

Ta bort de fyra skruvarna montering av värme och kylanläggning till brandväggen med hjälp av en skiftnyckel. Dra bort enheten från brandväggen i passagerarutrymmet på lastbilen. Trots att du har tömt kylsystemet, kommer en betydande mängd vätska kvar inne i det. Rengör området med gamla handdukar.
6

Lossa skruvarna värmeelementet till enheten med hjälp av en skiftnyckel. Skjut värmeelementet upp och bort från värmeaggregatet.
Installation
7

Skjut det nya värmeelementet på plats på enheten, och åtdragningen med en skiftnyckel . Skjut värmeaggregatet på plats på brandväggen och installera bultar. Dra åt bultarna med en skiftnyckel.
8

Anslut styrkablarna till värmeaggregatet, haka fjädrarna på plats. Se till att inte vikas eller skada styrkablar. Anslut kanalsystemet till värmaren, snäppa den på plats.
9

Installera instrumentpanelen och dra åt fästbultarna med en skiftnyckel. Anslut värmaren slangarna till värmeelementet i motorrummet, och dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska.
10

Ladda luftkonditioneringen med godkända fluorkarboner om du har en AC-enhet. Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel.
11

Starta Toyota, och låt den bli varm. Kontrollera systemet noggrant för läckor i motorrummet samt inne i hytten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69905.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.