Hur Spola Radiator på en 2000 Chevrolet Silverado

bilens kylare kan bli igensatta upp med många föroreningar över tiden. Detta är speciellt sant för Chevy åkare som reser i tuffa förhållanden. Ett igensatt kylare på din Silverado kommer att orsaka stora problem med att hålla motorn sval, men du kan lösa detta genom att spola ut kylaren. Om radiatorn inte kan spolas ut med hjälp av följande steg, måste du ha en servicetekniker ta en titt på det. Saker du behöver
stor container
Wrench Skruvmejsel
Tänger
Dex-Cool motorkylmedel
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag, dra åt parkeringsbromsen och placera en stor behållare under kylaren på avloppsslangen.
2

Koppla loss dräneringsslangen från sitt stöd och för in den i behållare. Skruva loss kylaren dräneringsventil - Använd en tång om du inte kan göra det för hand -. Och häll motorns kylvätska i behållaren
3

återansluta den nedre slangen och kontrollera att värmeautomatik på truckens instrumentbräda är satt till "Hot".
4

Lossa klämman fästa luftkanalen till luftrenaren med en skruvmejsel och lossa luftkanalen, sedan skruva bort luftrenaren bostäder med en skruvmejsel för att komma åt termostaten.
5

Lossa kylarslangen från termostathuset täcker sedan skruva isär och ta bort locket med en skiftnyckel.
6

Ta bort termostat från huset, tagit del av den riktning det är installerat, anslut sedan den tomma bostäder till motorblocket.
Flushing
7

Lossa övre kylarslangen på kylaren, lossa slangklämman med en tång.
8

in en trädgårdsslang i den öppna kopplingen på kylaren. Slå på blandaren och leta efter vatten att komma ut ur den bortkopplade kylarslangen. Vänta tills rent vatten kommer ur slangen.
9

Anslut slangen till kylaren sedan installera termostaten i dess hölje.
10

tillbaka luftfiltret bostäder och luftkanalen.
11

Fyll kylaren. Det är troligt att den gamla kylvätskan är förorenad så använd en frisk blandning av hälften vatten och hälften kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69782.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.