Hur man byter en radiator i en Mercury Villager

Syftet med radiatorn i din Mercury Villager är att hålla motorn från överhettning. Om radiatorn är skadad eller sliten, byt ut den omedelbart för att undvika allvarliga skador på din minivan motor. Så här byter kylaren i en 1999 och 2002 modellen Villager. Saker du behöver
Jack och pallbock
hjulblock
återförslutningsbara behållare
slangar Replacement radiator, om det behövs
Replacement radiator
frostskyddsmedel
Destillerat vatten

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln innan du börjar. Palla upp framför din Mercury Villager och fäst den på en pallbock. Blockera bakhjulen för att hålla dem från att rulla.
2

Öppna avloppet i botten av kylaren och låt vätskan rinna i en återförslutningsbar förpackning. Haka nedre kylarslangen och lägre överföringshastighet svalare linje. Haka av kabelstammen på fläktkåpa.
3

Sänk bilen från domkraften stå och flytta reläbox och kylvätskebehållaren slangen åt sidan och ur vägen. Koppla den elektriska anslutningen på fläkten och flytta den övre kylarslangen och övre överföring svalare slangen åt sidan.
4

ta bort konsolen skruvarna på kylaren och ta försiktigt bort kylaren montering. Haka av montering, anslut den till den nya kylaren och installera den nya kylaren i bilen.
5

Anslut kylfläkten kontakten och flytta reläbox och kylvätskebehållaren slang. Återanslut ledningsnätet till fläktkåpa och anslut den nedre kylarslangen och lägre kraftledningen. Anslut den negativa batterikabeln.
6

Fyll kylaren med en blandning av glykol och destillerat vatten. Vrid motorn på med kylarlocket av, och kör bilen i flera minuter för att avlufta luft från systemet. Kontrollera kylaren och tillsätt mer frostskyddsmedel och destillerat vatten vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69197.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.