Hur man byter en radiator i en Lincoln Navigator

Det är viktigt att hålla kylaren på din Lincoln Navigator i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och motorskador. Däremot kan radiatorer korrodera med tiden. Om du är ute efter att spara pengar, och har några mekaniska färdigheter, försöka ersätta radiatorn själv. Även om processen är i princip samma för något år eller modell, här är hur man byter kylare i den populära 2001 Navigator. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
Replacement radiator
Destillerat vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Lämna tändningen på "Off "eller" Lock ", och koppla den negativa batterikabeln. Leta i avloppet på botten av kylaren, lossa den, och dränera kylarens vätskor i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort eventuella plasthöljen från kylaren. Haka loss fläkt elektriska kontaktdon och bultar, och ta bort fläkten och fläktkåpa.
3

Använd en platt skruvmejsel för att lossa slangklämmorna och koppla loss de övre och undre kylarslangar. Om de är utbuktande, slitna eller spruckna, byt ut dem.
4

frånkoppla kraftöverföringen rader under kylaren, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa beslagen. Var noga med att inte crimp transmissionsledningar. Ta bort bultar, fästen och klämmor som håller kylaren, och försiktigt ta bort kylaren, var försiktig så du inte skadar fenorna.
5

Anslut fläkten, fläktkåpa, och andra anslutningar till den nya kylaren och skjut den på plats, vara säker på att det tätt inpassade på dynorna.
6

Anslut fläkten anslutningen och byt eventuella plastlock. Anslut den negativa batterikabeln.
7

Fyll kylaren med en blandning av hälften destillerat vatten och hälften frostskyddsmedel. Lämna kylarlocket off, starta motorn och låt den gå i flera minuter för att lufta ur systemet. Lägg mer frostskyddsmedel och vatten, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69192.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.