Hur man gör med bil Avkylare

På grund av risken för hög blyhalt, måste du vara extra noga med att göra sig av bil kylmedel och produkter frostskyddsmedel ordentligt. Först måste du bestämma om eller inte de kylmedel du vill avyttra anses farligt avfall på grund av bly innehåll, och sedan välja en säker metod för bortskaffande eller återvinning bilen kylmedel. Saker du behöver
frostskyddsvätska eller kylmedel-innehåll testutrustning
Environmental Protection Agency (EPA) farligt avfall transportör
Frostskydd-omhändertagande tank
Visa fler instruktioner
avgöra om din kylmedel betraktas som farligt avfall
1

Testa varje sats av kylvätska separat. Även om ett parti inte är förorenad, andra kan vara.
2

Kontakta din statens Environmental Protection Agency (EPA) för att hitta närmaste laboratorium där du kan ta dina kylmedel för testning. Du hittar din lokala EPA på EPA.gov (se Resources nedan).
3

in varje sats för att testa och avvakta lab resultat.
4

Använd din egen process kunskap om du har en fördjupad förståelse av kylmedel och frostskyddsmedel och du är säker på att du är tillräckligt kan förklara dina testmetoder för att EPA myndigheter. Se dina kylmedel "Material Safety Data Sheets (MSDS) som du kör dina egna tester. Om du saknar avancerade processkunskap, ta kylmedel till ett labb.
5

Utvärdera om någon kylvätska blandas med en annan form av farligt avfall, såsom olja eller gas, är förorenat. Dessutom, om du tappa ur kylvätskan från en gammal bil som har förvarats under en längre tid, bör du ta kylmediet har en hög blyhalt. Det är överväldigande troligt att bly från motorn har trängt in i kylvätskan medan bilen har stått oanvänd.
Kassera Avkylare säkert
6

Kontakta EPA och förvärva farligt materialtransport lagerplatser med identifikationsnummer om du behöver kassera förorenade kylvätskor eller vätskor frostskyddsmedel.
7

Ta förorenade kylvätskor och frostskyddsmedel till en EPA-godkända återvinningsanläggning. Du kan ta reda på var närmaste man är genom att kontakta din statens EPA gren.
8

Ta ofarliga kylmedel till din lokala deponi om den har rätt behörighet att förfoga över dem. Många deponier har specialiserade frostskyddsmedel-bortskaffande tankar. Om din deponi inte har en, måste du göra lite grävande för att hitta närmaste deponi som kan ta emot din frostskyddsmedel avfall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69116.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.