Hur man byter en radiator i en Kia Spectra

Det är viktigt att hålla kylaren på din Kia Spectra i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och potentiella motorskador. Däremot kan radiatorer utveckla hål eller korrodera efter en tid. Om du är mekaniskt benägna, kan du spara pengar genom att byta ut kylaren själv. Även om processen är i princip samma för något år eller modell, här är hur man byter kylare i den populära 2002 Spectra. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare slangar
reserv om det behövs
Replacement radiator
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Se till att tändningen är i läge "Off" eller "Lock", och koppla den negativa batterikabeln för att förhindra kortslutning.
2

Lossa kylaren drain på botten av radiatorn. Om det finns ett stänkskydd, ta bort det. Öppna avloppet och låt vätskorna tömmas i en återförslutningsbar förpackning. Ta förbindelsestiften och klämmor på nedre kylarslangen, och ta bort slangen.
3

Ta anslutningar och klämmor på övre kylarslangen, och lossa skruvarna för den övre kylning fläkt. Ta den övre kylarslangen. Inspektera slangar, och om de är skadade eller slitna, byt ut dem.
4

Ta bort alla skruvarna och konsolerna på övre värmeelementet mount. Om du planerar att ta bort fläkten tillsammans med kylaren, koppla den elektriska kontakten. Om du inte planerar att ta bort fläkten, ta bort de övre skruvarna för fläkten.
5

Lyft kylaren upp och ut ur fordonet, var försiktig så du inte skadar kylarens lameller. Installera kylfläktar och andra bilagor till den nya kylaren, och se till att bladen roterar fritt innan du installerar den nya kylaren.
6

Installera den nya kylaren och återansluta kylarslangar, och alla klämmor, bultar och andra fästanordningar, i omvänd ordning som de togs bort. Fyll det nya kylaren med en kombination av hälften frostskyddsmedel och hälften destillerat vatten.
7

Starta motorn och låt den gå i flera minuter med kylarlocket off. Lägg mer kylvätska om det behövs, lägga locket på och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69193.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.