Min 1993 Saturnus kylfläkten inte fungerar

Kylfläkten som sitter mot baksidan av din Saturnus radiator är ansvarig för kylning bilens kylvätska under motorns drift. Eftersom fläkten åldrar, till dess förmåga att minska ordentligt frostskyddsmedel s kylvätska s minskar. Som ett resultat, kan din Saturnus motorn arbeta vid högre temperaturer än det avsedda att rymma. Detta leder ofta till radiatorerna eller slang spricker. Du kan fixa fläkten på 1993 Saturn rätt hemma. Med en spärrnyckel och några andra verktyg, borde jobbet ta 35 till 45 minuter att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
1/4-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

höjning och stödja huven. Identifiera den negativa kabeln ansluten till batteriet. Blyet bör ha en liten subtraktion (-) symbolen intill det. Lossa och ta bort skruven säkra den på plats med en hylsnyckel. Placera ledningen borta från sin kontakt på batteriet.
2

Leta kylfläkten. På framsidan av motorrummet, mittemot motorn, sitter en stor, rund plastdelen. Detta är den avkylningsfläktarnas svepning. Kylfläkten fästs på framsidan av höljet. Vid mitten av höljet, bör du se runda, botten av kylfläkten motor.
3

Dra ledningsnätet som fäster till botten av kylfläkten motor. Ledningsnätet kan ha en liten säkerhetsklämma hålla dess anslutning i stället. Lyft litet klipp upp antingen för hand eller med en liten platt skruvmejsel medan du drar ur selen. Stoppa kabelnätet kontakten ur din omedelbara närhet.
4

Leta kylfläkten svepning två fästbultar. Bultarna sitta på de yttre kanterna av höljet. Ta båda bultarna med en hylsnyckel och lägg dem på ett säkert ställe.
5

tag i kylfläkten kåpan med båda händerna. Vrid kåpan moturs till läget klockan 6. Lyft försiktigt kåpan ur motorrummet och ställa in den fan-up på en plan arbetsyta.
6

Ta bort skruven i mitten av fläkten med en hylsnyckel. Ta tag i fläkten och skjut den av motoraxeln.
7

bort de små skruvarna som håller fläktens motor till kylfläkt svepning med hylsnyckel. Lyft den gamla motorn ur höljet och installera den nya fläktmotorn i dess ställe. Använd de små skruvar som du tog bort från den gamla motorn för att säkra nya motorn på plats. Dra åt bultarna tills snug endast med din hylsnyckel för att undvika strippning trådar.
8

Montera nya kylning fläktbladen på motorns axel. Dra bladets låsbulten till 31 tum-lbs. med en 1/4-inch-drive momentnyckel.
9

Lyft kåpan och fläkten utanför arbetsrummet och vrid den en gång moturs till läget klockan 6. Sänk höljet tillbaka på plats. Rotera försiktigt höljet tillbaka till sitt ursprungliga läge klockan 12 mot kylaren.
10

Thread varje kylfläkten svepning s bultar för hand för att säkerställa att de tråden ordentligt. Återställ ditt 1/4-inch-drive momentnyckel till 53 tum-lbs. och säkra de två bultarna på plats igen.
11

Anslut kyl sele fan ledningar tillbaka upp till den nya fläktmotorn. Du kommer inte att behöva några verktyg för att göra detta. Tryck bara pluggen på dess anslutning tills det klickar på plats.
12

Anslut den negativa batterikabeln tillbaka till sin post. Drag och säkra sin ledning s bulten på plats med hylsnyckel. Ta bort alla verktyg från motorrummet och sänka huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70053.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.