Felsökning av en Honda Civic Överhettning

En Honda Civic kylsystem är ett slutet system, vilket innebär att den använder tryck för att höja kokpunkten för vätskan i kylaren. När motorn arbetar, cirkulerar fluidet i förhållande till värmeelementets hela motorn. Mest överhettning problem med dessa fordon kan spåras till, packningen läckor eller slitna komponenter. Saker du behöver
Radiator tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Twist kylarlocket av radiatorn efter första väntar motorn svalna, sedan titta in i kylaren och observera vätskenivån. Vätskenivån bör vara ungefär en tum under toppen av kylaren. Lägg kylarvätska vid behov.
2

visuellt inspektera kylsystemet efter tecken på läckage. Även en liten läcka kommer gradvis sänka fluiden i förhållande till värmeelementets och resultera i överhettning. Inspektera de övre och undre kylarslangar, sömmarna kring vattenpump, termostat armbåge och kylaren själv.
3

Trycksätt kylsystemet med en radiator tryckmätare och kontrollera kylarvätska läckor. Tryckmätaren fäster till radiatorn i stället för kylarlocket. Mätaren består av en pump och en mätare. När pumpen drivs, kommer luft att fylla kylaren och manometern visar ett tryck läsning. Pumpa ca 15 pounds per kvadrattum (psi) av luft in i kylaren. Om radiatorn snabbt tappar trycket, inspektera kylsystemet för läckor.
4

Kontrollera efter tecken på kylarvätska i vevhuset. Dra motorns oljemätstickan och observera fluiden vid spetsen av mätstickan. Radiator vätska kommer att visas som bubblor i oljan. Om vatten i vevhuset, måste topplocket tas bort och dess packning bytas. Om problemet kvarstår, bör blocket och topplocket kontrolleras för sprickor.
5

Kontrollera förbränning läcker in i kylsystemet om det inte finns några tecken på kylarvätska i vevhuset. Trycksätt kylsystemet med kylaren tryckmätare till ca 15 psi, sedan starta motorn och observera nålen på mätaren. Om nål rör sig oregelbundet, drar varje tändkabeln bort av sina tändstift, en tråd i taget, och observera om nålen stödben. Om nålen inte stadig, är just cylinder läcker in i kylsystemet och topplockspackning måste bytas.
6

Kontrollera släppunkt av kylarlocket med kylaren tryckmätare. Som en säkerhetsanordning, kommer kylarlocket släppa ut trycket i radiatorn om trycket överskrider ett visst belopp. Om locket släpper trycket för tidigt, kommer överhettas. Tryckmätaren pump fäster på undersidan av locket. Snabbt pumptrycket i locket och notera avläsningen på ratten när locket släpper trycket, sedan jämföra denna läsning med locket specificerad rating. En radiator cap rating varierar på storleken på radiatorn. Eftersom Honda inte använder samma radiator i alla dess Samhällskunskap, dess lock skiljer. Den pressade betyg ska stämplas i locket. Om locket släpper trycket tidigt, byta kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69395.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.