Hur man installerar en termostat i ett 1993 F150

Att 1993 Ford F150 lastbilar är fortfarande på väg är ett bevis på den orubbliga attityd Ford hade när företaget byggde F150. Denna inställning kan bara gå så långt, dock. Nu när din Ford har en hel del miles på den, måste du vara uppmärksam på kylsystemet - särskilt termostaten. Motor uppbyggd kan den gå sönder, och om det händer när du har en full last, kan du orsaka svåra motorskador som kan kosta tusentals att reparera. Saker du behöver
Wrench
1993 F150 termostat
RTV packning Maker
Visa fler instruktioner
1

Leta locket till termostaten genom att följa upp kylarslangen till där den ansluter till motorn. Termostaten locket är ansluten till slangen och är bultad till insugningsröret på F150. Ta bort de två skruvarna som håller termostaten locket på insugningsröret med en adjutant skiftnyckel. Dra termostatlocket med slangen monterad uppåt och skjut dem åt sidan så att du kan komma åt termostaten.
2

Dra den trasiga termostaten ur insugningsröret av F150 och kassera den . Placera den nya termostaten i insugningsröret med änden märkt "top" uppåt ur motorn.
3

Dra gamla papper packningen bort av insugningsröret och kassera den. Placera en sträng silikon RTV (rumstemperatur vulkanisering) packning tillverkare runt området där packningen placerades. Detta kommer att skapa en tätning för att förhindra att vätska läcker mellan intag och termostaten locket. Låt silikonet torka i 15 minuter.
4

Placera termostaten tillbaka locket på insugningsröret och skruva den på plats med bara fingrarna. Dra inte åt med en skiftnyckel. Tillåt 15 minuter för ytterligare torkning av silikon och dra åt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69510.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.