Hur man byter Rostiga Freeze Plugs

Har du en kylvätska läcka på motorblocket? Troligtvis är det en läckande rostiga frysa plugg. Saker du behöver
Ny frysa plug
dremmel Tool Review vanlig skruvmejsel
Hammer
nåltång
Socket
Visa fler instruktioner

1

Du måste lokalisera frysa pluggen som läcker. Sätt bilen på pallbockar eller en hiss. Tillsätt vatten (ej frostskyddsmedel) och samtidigt som man lägger under bilen, titta på där droppande kommer ifrån. Freeze pluggar är små ~ 1,5 "maträtt som pluggar på den nedre kanten av motorn och topplock.
2

När du hittar vilken kontakt är läcker, töm kylsystemet. Detta gör det mycket enklare och renare att fixa pluggen. Vänta tills pluggen inte droppar längre.
3

Få dremmel verktyget, och sätta en cutoff lite på det. du måste skära över kanten (sidovägg pluggen). Du kommer att kunna känna när du skär igenom det, inte skär blocket.
4

När du har skurit en linje genom frysning kontakten, ta platt skruvmejsel, och plats spetsen i snittet du gjorde. Vinkla skruvmejseln så att spetsen är mot kontakten, inte i blocket. Knacka på skruvmejseln med hammaren och den ska börja rotera frysa kontakten. hålla knacka tills du får frysa kontakten sidled i blocket.
5

Ta kontakt med en tång och dra ut den. det borde komma rätt ut nu.
6

att sätta den nya plug in, rada upp med hålet, och med hjälp av en hylsa som passar precis insidan av pluggen, använd hammare och knacka på plats. Se till att utnyttja den på rak.
7

När frysa kontakten är i, fylla kylsystemet med vatten och starta bilen. Låt den värmas upp och kolla efter läckor. Om det inte finns någon, dränera vattnet och fyll på med anti-freeze/water mix. Om det fortfarande finns en läcka reda på var det är och upprepa dessa steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69140.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.