Hur man installerar en radiator i en Lexus SC 400

Lexus SC 400 är tillverkad med ett trycksatt kylsystem som använder en fenförsedd radiator för att stabilisera motorns temperatur. Denna radiator kan bli korroderade eller skadade, behöver bytas. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta radiatorn i en Lexus i ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Tänger
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteriet genom att vrida den positiva polen bulten i moturs riktning, sedan sätta det åt sidan. Låt det inte röra metall.
2

Töm kylaren genom att vrida kylaren petcock motsols och låta kylvätskan att falla in i tråget. Petcock är på nedre hörnet av kylaren, det är en vit eller svart plast bult. Ta av locket på kylaren för att avlasta undertrycket
3

Ta bort de övre och undre kylvätskeslangarna genom att klämma slangklämmorna och arbeta dem kylarens bröstvårtor,. I vissa fall klämmorna är skruv- skriver och måste ha sina klämskruvar vrids moturs för att lossna. Slangarna kan arbetas bort bröstvårtorna, men lämna dem kopplas till motorn.
4

Ta bort fläkten och fläktkåpa genom att vrida hörnet bultarna i en moturs riktning, sedan koppla ur adaptern ledningsnätet genom dra isär. Fläkten och fläktkåpa kommer att dra rakt upp och ut ur motorrummet.
5

Ta bort topplattan radiator fäste genom att vrida fästet bultarna i en moturs riktning, sedan dra fästet plattan gratis.

6

Avlägsna kylaren genom att dra den mot toppen av motorrummet och arbeta ut det ur fästet skenor. Ställ radiatorn åt sidan.
7

Byt kylaren med en ny enhet genom att skjuta in den i fästet skenorna och på plats, sätt tillbaka monteringsplattan och säkra den med skruvarna genom att vrida dem medurs.

8

Anslut fläkten och fläktkåpa genom att vrida hörnet medurs bultarna, sätt tillbaka kontakten ledningsnätet genom att trycka ihop ändarna tills du hör ett klick.
9

Återanslut den kylvätskeslangarna genom att arbeta dem på kylarens bröstvårtor, sedan säkra sina slangklämmor genom att klämma ihop dem eller vrida sina skruvar medurs tills ombonad.
10

Dra kylaren petcock, om tillämpligt, och fylla på systemet med kylvätska.
11

Anslut batteriet genom att vrida den positiva terminalen skruven medurs tills ombonad.
12

Veva motorn och fortsätter att hälla kylarvätska i kylaren tills den kan ta i inte mer. Förslut kylaren och kontrollera kylvätskenivån i oljebehållaren ofta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69334.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.