Hur ändrar jag termostat i en Impala SS 160?

Om du märker temperaturmätaren visar på den höga sidan, är det dags att byta termostat i din Impala SS 160. Den Impala SS är en fullstor sportsedan med en 240-hk V6-motor. Med storlek och hästkrafter på Impala, arbetar motorn hårdare än de flesta högre hästkrafter sedaner. Eftersom motorn måste arbeta hårdare, är det viktigt att det förblir sval. När termostaten slutar fungera effektivt, ändra det för att förhindra motorskador. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
metallskrapa
termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Ta bort de två skruvarna som håller fast motorhuven (luftbaffel) till toppen av motorn med en hylsa och spärrskaft.
2

Ta bort de två bandklämmor som håller luften rutan till spjällhuset. Dra slangen luften rutan från luften rutan och spjällhuset. Termostathuset är under denna slang.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostathuset på insuget och lyft uppåt på huset för att bryta förseglingen mellan huset och motorn . Skjut kåpan åt sidan för att komma åt termostaten.
4

Dra den gamla termostaten ur motorn och placera den nya i. änden med fjädern går in i motorn.

5

Dra den gamla packningen av motorn. Du kan behöva använda en metall skrapa för att rengöra ytan på någon uppstoppad på packningen. Gör samma sak med botten av termostathuset.
6

Placera den nya termostaten packningen på motorn, och säkra den och termostathuset på plats med de ursprungliga bultarna.

7

Placera motorhuven på motorn och fäst den på plats med hjälp av de ursprungliga bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69657.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.