Bil Vattenpump Installation

Vattenpumpen är en viktig del av bilens motor och avgörande för dess prestanda. Vattenpumpen ser kylvätskan strömmar genom kylsystemet, hindrar bilen från att överhettas. Om du misstänker att din vattenpump inte fungerar, behöver du inte nödvändigtvis behöver besöka din mekaniker för en ersättare. Med rätt riktlinjer och verktyg, kan du lära dig att installera en vattenpump i bekvämligheten av ditt eget garage. Instruktioner
1

Stäng av din bil, och låt motorn svalna. Dra ut batteriet är marken, sambandet mellan den negativa ("-"). Elektrod och bilen
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Tappa ur kylutrymmet helt genom att lossa pluggen under kylaren. Se till att ingen kylvätska kvar.
3

bort bilens drivremmar. Remmarna är monterade på generatorns parentes. Använd en hylsa för att lossa bultarna på konsolerna.
4

Lokalisera gammal eller skadad vattenpump, och ta bort eventuella slangar som ansluter till den. Använd en hylsa för att lossa skruvarna som håller pumpen på plats. Dra vattenpumpen från motorn.
5

Placera den nya vattenpumpen där den gamla låg. Dra åt skruvarna och säkra pumpen på plats vid rätt spänning med ett vridmoment. Kontrollera tillverkarens riktlinjer för det rekommenderade trycket specifikationerna.
6

Anslut slangarna till den nya pumpen. Omvänd stegen tillbaka alla delar på plats igen. Se till att kontakten i botten av radiatorn är säkert på plats. Häll i kylvätska att fylla kylsystemet.
7

Anslut batteriets marken. Slå på bilen, och kontrollera dess prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69891.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.