Hur slutar jag en Freon Leak?

En läcka av freon från bilens luftkonditioneringssystem kan signalera ett problem som kräver inspektion av en certifierad mekaniker följt av en dyr lösning. Sådana reparationer kräver ofta utrustning som endast professionella mekaniker har tillgång. En bil luftkonditioneringssystem är invecklad och bortom förmågan hos många gör-det-själv-mekanik. Om din bil lider av mindre läckage, kan du ge en tillfällig reparation med ett system sealer, men det är inte en permanent fix. Saker du behöver
Luftkonditionering systemet sealer Freon vätska
laddning kit
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen och låt den gå några minuter , medan luftkonditioneringen är igång på den kallaste inställningen. Slå på fläkt till den högsta inställningen.
2

Höj huven på bilen. Leta efter luftkonditioneringen systemets rörledningar. Rören är tillverkade av metall av två olika bredder. Den smalare röret är fäst vid fordonets kompressor och har en låg-side tryck-anslutning.
3

Skruva den låga sidan tryck-anslutning och montera kopplingen av tätningsmedlet behållarens slang.

4

Läs instruktionerna för tätningsmedlet. Vissa märken har en mätare som visar hur mycket vätska har gått in i systemet. Vänd tätningsmedlet behållaren och tryck på avtryckaren för att lägga tätningsmedlet i luftkonditioneringssystemet. Avlägsna behållaren när du har lagt tillräckligt med vätska.
5

Säkra en Freon laddning kit på lågtryckssidan anslutning. Twist munstycket på toppen av satsen ner och tillsätt Freon till systemet. Titta satsens tryckmätaren. En komplett Freon avgift får dock inte vara nödvändigt.
6

Avlägsna Freon laddning kit från lågtryckssidan anslutning. Låt motorn och luftkonditioneringsapparater att köra i ytterligare 15 minuter. Detta kommer att cirkulera tätningsmedel och nya freon hela luftkonditioneringssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70138.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.