Hur man tar bort en radiator i en 2000 Pontiac Sunfire

Ta bort kylaren från en 2000 Pontiac Sunfire är inte det lättaste. Radiatorn på denna modell är monterad och ansluten till luftkonditioneringen kondensor. Det är möjligt att ta bort kylaren från bilen utan att direkt arbeta på kompressorn eller luftkonditioneringssystemet, vilket innebär att du inte behöver ha AC systemet professionellt ut först. På grund av den höga temperaturen i motorns kylmedel kan nå, måste du utföra detta när bilen är helt cool. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Torxnyckel
stor container
Wrench
Gummiproppar
stark tråd
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
2

Lyft bilen och stödja den på pallbockar. Unbolt och ta bort stänkskyddet hjälp av en skiftnyckel (troligen en Torx nyckel).
3

Öppna skruvliknande drain petcock från botten av kylaren och låt rinna motorns kylvätska i en avtappningskärl eller andra stora behållare.
4

Lossa den övre raden överföring kylare, med hjälp av en skiftnyckel på beslag om det behövs, och anslut ledningarna med gummi. Lossa övre kylarslangen och spill slangen från kylaren.
5

Knyt en bit mekaniker tråd eller annan stark tråd till luftkonditioneringen kondensorn för att stödja det.
6 < p> Ta monteringsbulten för kylfläkt med din nyckel. Koppla den elektriska kontakten och ta bort fläkten från ur botten av bilen.
7

Koppla nedre kylarslangen från kylaren följt av lägre överföringshastighet svalare linje. Ta suspensionen bärarm främre bult, lossa dess bakre bult och svinga armen ur vägen.
8

bort klämmorna på kylaren stödskena för både kablaget och stänkskyddet. Unbolt och ta bort stödet bar med skiftnyckel, sedan ha en assistent stöd kylaren som du tar bort skruvarna som förbinder den till kondensorn.
9

Nedre och ta bort kylaren ut från botten av bilen . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69593.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.