Volvo 850 Vattenpump Felsökning

Om din Volvo 850 är överhettad och du tror att du måste byta vattenpumpen, är det bäst att felsöka problemet innan du faktiskt ändra del. Ändra en vattenpump är inte en fem-minuters fix, och du inte vill spendera tid och pengar för att ändra det, bara för att upptäcka att problemet var något annat. Efter några enkla steg kommer att låta dig veta om vattenpumpen som orsakar överhettning problem. Saker du behöver
Auto Repair spegel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet när motorn är avstängd. Kontrollera kylvätskenivån i kylaren och expansionskärlet. Kylaren måste vara full och behållaren Nivån ska ligga på "Full när kall" linje. Försök inte att öppna kylaren när motorn är varm.
2

Kontrollera att bältet är på vattnet remskiva. Ta tag i remskivan vattenpumpen och försöker vicka den. Rör det när du vicka det? Om den gör det, då lagret är skjuten och du behöver byta pumpen. Det bör inte finnas något glapp i remskivan alls.
3

Förläng spegeln bilverkstäder och sänk ner den i motorrummet nära vattenpumpen. Titta på undersidan av pumpen och märker om det finns någon läcka runt omkretsen. Kontrollera läckhål att se om det finns någon betydande läckage. Några droppar är normala, men betydande förlust indikerar att du behöver byta pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70074.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.