Hur du ändrar en Elantra Termostat

När en Hyundai Elantra börjar ha motorproblem många människor bestämmer sig för att söka upp en återförsäljare eller kvalificerad utländsk bil verkstad eftersom de inte är säker på att Elantra är utformad på samma sätt som en USA-tillverkade fordonet. Men när det kommer till kylsystemet i en Hyundai motor finns det många likheter som gör fastställande av en fråga som en trasig termostat som liknar en amerikansk motor. Om din Hyundai inte värms ordentligt du kan fixa termostaten utan att gå till en återförsäljare eller serviceverkstad. Saker du behöver
Hyundai Elantra termostat
Termostatpackning
Packning sealer
Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarslangen från termostathuset locket genom att ta bort bandet klämman som håller slangen till locket. Detta görs med en stjärnskruvmejsel. Skjut bandklämman tillbaka bort från huset och dra slangen av.
2

Ta bort de två skruvarna som håller kåpan termostathuset till toppen av Elantra insugningsröret med en skiftnyckel. Skruvarna ska återanvändas. De bör inte kasseras.
3

Ta bort den gamla packningen som pressades mellan insugningsröret och termostathuset locket. Det är ett papper packning och bör dra bort av intaget i ett stycke. Lossa termostaten från insidan av insugningsröret genom att dra upp den. Packningen och termostat kan kasseras.
4

Placera den nya termostaten i insugningsröret för Hyundai Elantra. Termostaten måste placeras med toppen sticker ut ur insugningsröret för att det ska fungera ordentligt. Använd den gamla termostaten att orientera den nya.
5

Placera en liten mängd av PVC packning sealer runt termostaten på basen av insugningsröret. Låt PVC torka i tio minuter och sedan placera termostaten packning ovanpå packningens sealer. Placera en liten mängd av PVC packning sealer ovanpå papperet packningen och låt torka i tio minuter.
6

Placera termostathuset locket på packningen och skruva den på plats med de ursprungliga bultarna. Du bör se en liten mängd PVC packning sealer pressa ut mellan huset och intaget. Detta är normalt och det bör lämnas på plats. När det torkar, kommer den att lägga ytterligare tätning skydd och förhindra läckage.
7

Placera kylarslangen tillbaka till termostathuset täcka och fixera den på plats genom att dra åt bandet klämman med en skruvmejsel. Din Hyundai Elantra är nu redo att köra igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69438.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.