Vilka skador uppstår när en bil överhettas?

När en bil överhettas på grund av vissa problem eller fel i kylsystemet, kan höga temperaturer skada delar av motorn, t.ex. topplockspackning, motorblock och topplock. Motorer som har aluminium, samt komponenter järn, är mer utsatta för skador av överhettning, jämfört med äldre motorer som är gjorda helt i järn eller aluminium. Bi-metall motorkomponenter kommer att expandera i olika takt, vilket orsakar skevhet. Knäckt Topplockspackning

Om topplockspackning sprickor från överhettning, kan dess tätande förmåga misslyckas och kylvätska sedan läcka in i en cylinder eller i vevhuset, enligt AA1Car.com. Om oljan i vevhuset blir tillräckligt utspädd, kommer den att förlora sin smörjande förmåga, vilket leder till potentiellt allvarliga motorskador. En skadad topplockspackning är den vanligaste orsaken till interna läckor, vilket kan orsaka ihållande överhettning.
Cylinder problem

Om topplock bli skev, kan de ha att vara återuppstått. Om skadan är allvarlig, kommer de att behöva ersättas, enligt NewCarBuyingGuide.com. Om kylvätska läcker in en cylinder, kan det späda olja på sina väggar, skadar kolv och kolvringar. Den kylvätska kan också förorena tändstiftet, störa förbränningen. Grön frostskyddsmedel innehåller silikater, som kan förorena syresensor och katalysator.
Ytterligare information

Upprepad överhettning kan skada radiatorn lägret, så att det kan inte längre hålla trycket. Detta kan resultera i kylmediet i kylaren kokar över. Kontroll för överhettning problem vanligtvis börjar med att undersöka radiator, termostat, fläkt och vattenpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70131.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.