Hur man tar bort en vattenpump i en Dodge Truck

Dodge lastbilar använder en mekanisk vattenpump att cirkulera frostskyddsmedel hela motorn för att hålla motorn vid en stabil temperatur. Vattenpumpen på en Dodge lastbil anses vara en bärbar del, och kan börja läcka med tiden. Läckor i din Dodge lastbil kylsystem kan så småningom leda till överhettning, vilket i sin tur allvarligt kan skada din lastbilens motor. Saker du behöver
skiftnyckel som
Spetstång
Spillolja samling pan
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
bort kylaren

1

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol genom att lossa skruven och dra klämman utanför terminalen.
2

töm kylsystemet. Lokalisera petcock ventilen i det nedre högra hörnet på kylaren. Placera ett slöseri pan olja insamling under petcock ventilen. Använd nål-tång för att lossa petcock ventilen genom att vrida den moturs. Låt radiatorn rinna helt, stäng sedan petcock ventilen.
3

bort den övre kylarslangen. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, lossa slangklämmorna som håller fast övre kylarslangen till kylaren och motorn. Dra sedan slangen bort beslagen för att ta bort den från bilen.
4

Ta bort den nedre kylarslangen. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, lossa slangklämmorna som håller fast nedre kylarslangen till kylaren och motorn. Dra sedan slangen bort beslagen för att ta bort den från bilen
5

Ta bort muttrarna -. Använda en socket - som ansluter höljet motorfläkten till kylaren. Skjut fläktkåpa tillbaka mot motorn.
6

Använd en skiftnyckel för att lossa transmissionsledningar svalare om din Dodge lastbil är utrustad med en automatisk växellåda.
7

bort bultarna - med hjälp av en socket -. som håller fast kylaren till kärnstöd
8

Lyft värmeelementet ur motorrummet, och ta bort den från bilen
. 9

Lyft fläktkåpa bort från motorn och ta bort den från bilen. Addera bort vattenpumpen
10

Koppla fästet generatorn stöd. Lossa generatorns fästbultar och skjut den mot motorn. Ta bort drivremmen. Placera en träkloss under generatorn för att stödja det. Ta sedan bort bultarna som tråden i vattenpumpen som håller fästet. Skjut fästet ur vägen.
11

Dra ur fästet styrningen stöd. Lossa servopumpen montering bultar med en socket och skjut pumpen mot motorn. Ta bort drivremmen. Demontera skruven som passerar genom stödkonsolen, och trådarna i vattenpumpen. Stöd servopumpen använda plast buntband.
12

bort motorfläkten, spacer och remskiva på framsidan av vattenpumpen som en enhet. Ta bort de fyra skruvarna som förbinder motorn fläkten, spacer och remskivan till vattenpumpen. Ta sedan bort dessa komponenter från fordonet.
13

Koppla värmaren slangen från vattenpumpen. Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa slangklämman och dra värmeslangen bort vattenpumpen
14

Ta de återstående bultarna -. Använda en socket - som ansluter vattenpumpen på motorblocket.
15

bort vattenpumpen från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69364.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.