Hur du sätter på en Radiator

En varm förbränningsmotor förvaras svalt med hjälp av ett fungerande kylsystem som använder en radiator som sin viktigaste komponent. När en radiator inte startar kylning, en varm överhettat motor, och inre skador uppstår. Kylaren, dess slangar, en termostat, en fläkt, och vätska utgör hela kylsystemet i de flesta fordon. De steg för att starta en radiator är få eftersom bara ett par komponenter är inblandade. Du kan hitta och åtgärda ett kylsystem snabbt genom att ändra en dålig termostat för att starta en radiator när motorn blir varm. Saker du behöver
motorfordonskylsystem
nya termostaten
termostathusets packningsyta
Skruvmejsel
Spanner skiftnycklar (metrisk, standard) katalog Spärrdriv (3/8 ") katalog Uttag (metrisk, standard) katalog Kylvätska (frostskydd) katalog Dränering pan
Rags
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Höja huven och samla dina verktyg. Placera en dränering pan under kylaren och ta bort kylarlocket genom att vrida moturs ett kvarts varv för att släppa något tryck i kylaren.
2

Ta bort pluskabeln från batteriet. Lossa batterikabeln klämma med en skiftnyckel och placera den lösa änden bort från batteriet. Torka bort eventuellt skräp och smuts från toppen av kylaren och alla dess slangar. Följ slangarna upp till och från motorn, kontrollera att det inte finns några hinder till åtkomstpunkter till och från kylaren och motorn. Koppla och läge bort från arbetsområdet några kablar som hämmar din tillgång till kylvätskeslangar innan du fortsätter.
Sida 3

hitta slutet av kylarslangen som lämnar kylaren upptill och springer till motorblocket. Slangen är kopplad till en termostat hus som kommer att behöva tas bort för att sätta in en fungerande termostat som kommer att starta en radiator när motorn blir varm. Separera slangänden från termostathuset med en skruvmejsel eller skiftnyckel. Lossa slangklämman som håller fast slangen till huset och placera slangen borta från arbetsområdet. Placera en dränering pan under varje slangände då den avlägsnas så att eventuella extra vätska kan rinna in i pannan och inte på marken när du går. Ta bort skruvarna termostathuset med en skiftnyckel och en socket eller skiftnyckel
4

. Vrid varje bult till vänster lite att bryta varje bult gratis innan helt ta bort. Applicera även släppa på trycket när huset är befriad från motorblocket. Placera dränering pan under termostathuset när den dras bort från motorn så att någon extra vätska kan rinna ut ur motorn.
5

Ta termostaten som ligger i huset. Du kan pröva det för att se om den är rostig eller fastnat i en position eller bara kasta bort det och få den nya termostaten klar för installation. Skrapa bort all gammal packning som lämnades kvar på motorblocket. Torka av området fritt från skräp och sätta en ny termostat packning över huset dubbar. Placera den nya termostaten i huset med den korrekta änden pekade mot motorblocket och plats höljet på huset dubbar.
6

Dra varje stud termostathuset jämnt tills tight. Anslut kylarslangen till termostathuset och fäster med en skruvmejsel eller skiftnyckel. bort kylarlocket och häll färsk frostskyddsmedel i kylaren tills den når botten av påfyllningshalsen på toppen av kylaren. Byt ut kylarlocket. Anslut den positiva kabeln till batteriet och dra åt med en skiftnyckel för att fästa den på plats igen.
7

Starta bilen och ta med den till temperaturen genom att köra eller tomgång motorn varm. När temperaturen stiger och når aktiveringen temperaturen, kommer termostaten att öppna och låta det varma vattnet från motorn till in och återvinna genom kylaren, starta en radiator som inte starta på grund av en icke-fungerande termostat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69312.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.