Hur du ändrar en 350Z termostat

Termostaten på Nissan 350Z är en viktig komponent i motorns kylsystem. Den styr flödet av kylmedel till motorn för att bibehålla optimal motortemperatur. När termostaten misslyckas, kan det misslyckas i öppet läge (i vilket fall motorn inte värms upp ordentligt), eller i stängt läge (i vilket fall kommer motorn överhettas). Saker du behöver
Kylvätska fånga pan
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats med spärrnyckel och förlängningar
Flat metallskrapa
Red hög temperatur packning
Ny termostat med packning
Visa fler instruktioner
1

Park Nissan 350Z på plan mark och stänga av motorn. Vänta tills motorn har svalnat helt.
2

Lyft huven och kolla kylarlocket för att se om det är varmt. Om inte, ta bort locket från kylaren.
3

Skjut pannan kylvätska fångsten under förarsidan av kylaren. Koppla ur kylvätskan wire temperaturgivare på botten av radiatorn.
4

Ta bort sensorn kylvätsketemperatur sig från botten av radiatorn med skiftnyckeln. Vrid sensorn moturs för att ta bort den. Var noga med att inte böja eller skada de elektriska förbindningsflikarna. Låt kylvätskan rinna in fångsten pan. Lägg sedan tillbaka sensorn i botten av kylaren och dra åt den med skiftnyckeln. Anslut sensorn tråden igen
5

Gå tillbaka till toppen av motorn och lokalisera den övre kylarslangen. Den övre värmeelementet slangen är anslutna till kylaren i ena änden och termostathuset på den andra änden. Avlägsna slangklämman från kylarslangen vid termostathuset med platt skruvmejsel.
6

Skjut slangklämman tillbaka på slangen omkring sex till åtta inches. Skjut sedan den övre kylarslangen bort av termostathuset inloppet.
7

Ta bort de tre skruvarna som håller den övre halvan av termostathuset på motorn, med spärrnyckel och uttag.
8

Dra den övre halvan av termostathuset bort av den övre delen av motorblocket. Skjut termostaten ut ur toppen av motorblocket, och noterar dess orientering. Skrapa alla gamla packningen material bort av båda anliggningsytorna, med en packning skrapa eller platt skruvmejsel. Var noga med att båda ytorna är rena. Sätt den nya termostaten på samma sätt den gamla kom ut.
9

Applicera en mycket liten mängd av den röda högtemperatur silikon till botten av termostathuset. Sedan matchar de tre hålen på den nya packningen med de tre hålen på undersidan av termostaten och tryck den nya packningen på botten av termostathuset. Den röda högtemperatur silikon håller den nya packningen på plats.
10

Skjut den övre halvan av termostathuset på plats igen. Placera de tre bultarna på plats och dra åt skruvarna ned med spärrnyckel.
11

Skjut den övre kylarslangen tillbaka till inloppet av termostathuset. Skjut slangklämman tillbaka över slangen och inloppsporten hos termostathuset. Dra åt slangklämman ner tätt med platt skruvmejsel.
12

Fyll kylaren tillbaka på med frostskyddsmedel kylvätska tills kylaren är full.
13

Starta motorn och låt den gå på tomgång. När den värms upp (detta tar ett par minuter) termostaten öppnas och kylvätskenivån i kylaren kommer att sjunka. Fortsätt att tillsätta mer kylvätska till kylaren tills kylvätskenivån stabiliseras på toppen av radiatorn. Sätt kylarlocket igen och fortsätta att låta motorn gå på tomgång i ytterligare 10 till 15 minuter.
14

Stäng av motorn och inspektera termostathuset, kylvätskans temperatur och den övre kylarslangen efter läckor . Stäng huven. Efter att ha kört bilen, kontrollera nivån kylvätskebehållaren - det kan släppa så luft fortsätter att arbeta sig ut ur systemet

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69558.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.