Hur Tappa en Radiator

Även om det kan tyckas relativt enkelt att dränera en radiator, måste försiktighet vidtas för att skydda motorrummet, miljön och dem omkring dig. Oavsett om du spola en smutsig radiator eller byta den mot en ny, ta dig tid att utföra proceduren på ett säkert och korrekt sätt. Saker du behöver
Plastbehållare
Skyddsglasögon
Motorhuv
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plant underlag innan du tömmer kylaren . Detta kommer att förhindra kylvätska och frostskyddsmedel från att rinna ner lutningen i hängrännor, rabatter eller någonstans att djur kan komma i kontakt med den. Kom ihåg att dessa vätskor smakar sött till djur som hundar och katter, men är också mycket giftiga.
2

Låt motorn svalna i flera timmar innan du försöker tömma kylaren. Vätskan inuti radiatorn ökar i tryck när det är varmt, och öppna kylarlocket medan en motorn fortfarande är varm kan orsaka allvarliga skador för dig och andra.
3

Koppla bort batteriet innan du tömma en radiator. Detta kommer att säkerställa att den elektriska fläkten framför kylaren inte startar när du arbetar.
4

Hitta en lämplig plastbehållare för att lagra kylarvätska innan du tömma den. Kom ihåg, du vill slippa något av vätskan plaska runt eller landa på marken om det är möjligt.
5

Lägg ut en motorhuv, såsom en godkänd filt eller presenning, över hela motorrummet, vilket innebär att endast området kring den exponerade kylaren. Detta kommer att förhindra frostskyddsmedel och kylmedel från stänk över hela motorblocket.
6

Öppna kylarlocket, som ligger på toppen av radiatorn. Detta kommer att hjälpa till med flödet av vätska när du öppnar kylaren kontakten i botten.
7

Stick plastbehållaren under kylaren plugg, som kan hittas på en av de nedre hörnen på kylaren . Ta bort pluggen och låt kylarvätska för att tömma in i behållaren.
8

Lämna behållaren på plats tills vätskan har slutat droppa. Du kanske vill använda en trädgårdsslang för att spola kallt vatten genom kylaren för att ta bort avlagringar i motorn och skräp.
9

Sätt tillbaka kylaren pluggen och fylla på kylaren med kylvätska eller frostskyddsmedel den rekommenderade nivån av fordonstillverkaren. Skruva kylarlocket tillbaka, koppla in batteriet, ta bort motorkåpan och kolla efter läckor i kylaren. Vrid motorn på, och dubbelkolla för läckor.
10

Ta använda kylarvätska ner till en lokal återvinningscentral för korrekt avfallshantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69137.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.