Hur Töm frostskyddsmedel i en 2006 Jeep Wrangler

Den 2006 Jeep Wrangler erbjöds med en 2,5-liters fyrcylindrig motor och en 4,0-liters sexcylindrig motor. Trots skillnaderna mellan de två motorerna, är dränering och fyllningsprocessen av kylsystemet densamma. När du utför en fullständig kylsystem dränera och fylla, ska kyl ersättas med Mopar 5-års kylvätska med HOAT logotypen. Kylsystemet kapacitet för den fyrcylindriga modellen är nio liter och 10.5 quarts för den sexcylindriga modellen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet, 3/8-tums enhet
Gängtätning
3 gallon Mopar 5-års kylvätska

Visa mer instruktioner
Avtappning
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stödja den med huven prop stången. Lyft fordonets front i luften med domkraft och placera pallbockar under främre rambalkar. Sänk domkraft tills fordonet står säkert på pallbockar, ta sedan bort domkraft. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter.
2

Vrid trycklocket på översvämningen ett halvt varv och låta kylsystemet trycket att släppa. När väsande ljud har försvunnit, ta bort trycket cap. Ta bort kylarlocket.
3

Placera drain pan under passagerarsidan av kylaren, precis under kylaren avtappningskran. Vrid kranen värmeelementet drain moturs tills kylvätskan börjar rinna ut ur kylaren dräneringsventil. När allt kylmedel runnit, dra åt avtappningskranen.
4

Skjut drain pan till baksidan av motorblocket. Avloppet plugg för motorblocket är placerad på vänster sida av blocket, längst bak, strax nedanför avgasgrenröret. Placera 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på kontakten och vrida kontakten moturs, ta bort pluggen och låt all kylvätska rinna ur motorblocket. Placera ett tunt lager gängtätning på gängorna på avtappningspluggen och installera den i motorblocket. Dra åt avtappningspluggen med 3/8-inch-drive spärrfunktion.
5

Ta dräneringstråget och förvara den på ett säkert ställe. Lyft fordonets front i luften med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
Fyllning
6

långsamt fylla kylaren med färska 50-50 Mopar 5-års kylvätska. Låt en liten stund för kylvätskenivån att sjunka när den arbetar sig in i kylsystemet. Fortsätt att fylla kylaren tills kylvätskenivån är stabil. Fyll överströmningstank till tjänsten linje.
7

Montera kylarlocket och överströmningstank trycklock. Sänk fordonet huven och kontrollera att den låses på plats.
8

Starta motorn och ställ in värmereglaget på maximal värme. Kör bilen i 30 minuter, med särskild uppmärksamhet på temperaturmätaren, om motorn börjar överhettas, stanna och låta motorn svalna, sedan fortsätta på
9

Lyft bilen huva och support. det med huven prop staven. Låt motorn svalna helt och inspektera kylvätskenivån i overflow tanken. Om vätskenivån i överflöd har sjunkit, råga på svala hela märket.
10 p Om kylvätskenivån är ovanför den svala hela linjen, och det finns kylmedel i den mindre kammaren på overflow tank, är systemet överfylld och den främre kammaren måste tömmas. Att tappa ur kylvätskan från den främre kammaren av overflow tank, koppla bort spill slangen på påfyllningsröret och tappa ur kylvätskan i en behållare. När överskottet kylvätska runnit, fästa spill slangen till påfyllningsröret
11

Ta använda kylmediet till en lokal reparation anläggning eller delar butik för korrekt återvinning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70193.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.