Felsökning Motorkylvätska

bilens motor kan ha en läcka i sitt kylsystemet om det plötsligt börjar använda större mängder kylvätska än vanligt. Diagnostisera en läcka kylvätska kan vara knepigt eftersom läckage inte alltid syns. En full behållare av kylvätska varar vanligtvis omkring ett år, så om bilen börjar gå igenom sitt kylvätska i en vecka eller ens en dag, du har en läcka. Innan du tar din bil till en återförsäljare för att få den kontrollerad, försöka fastställa källan till läckan. Försök inte att fixa en kylvätska läcka om du har erfarenhet inom mekanik. Instruktioner
1

Titta under bilen efter att den har parkerat ett par timmar för att se om det finns en pöl av kylvätska på marken under motorn. Kylvätska är generellt grön, gul eller röd färg. Om en läcka är extern, får det läcker ut bilens kylsystem och på trottoaren. Du kan behöva säkerhetskopiera din bil för att kontrollera marken helt. En läcka av detta slag kan också presentera sig som ett spår av vätska som följer bilens väg. Titta bakom bilen omedelbart efter parkering för att se om det finns någon kylvätska på marken.
2

Öppna din bils huva och titta inuti motorrummet för synliga läckor. Titta på slangar och bälten som leder bort från din kylvätskebehållaren och mot din motor. Kontrollera om det finns sprickor eller hål som tyder på att dessa delar måste bytas ut. Du kanske kan se en extern läcka om din kylvätska flyr genom en synlig del av ditt kylsystem.
3

Sätt kylvätska i din reservoar i motorrummet och undersöka reservoar för läckor. Om det finns en spricka eller ett hål i behållaren, kommer du att se kylvätska börjar sippra ut. Detta är en extern kylvätska läcka. Du kan köpa en ny reservoar från en återförsälningskontorets delar avdelning som säljer delar för bilens märke eller från auto utbudet butiker. Om du väljer att installera det själv, följ instruktionerna noggrant för att undvika att skada din motor.
4

Dra ut din oljestickan och undersöka din olja för kylvätska innehåll, vilket kommer att märkas eftersom det är vanligtvis ljusstarka i färg, medan olja är brun. Du kommer att se färgen på din kylvätska blandas in med din olja. Om det finns kylvätska i oljebad, har du ett internt läckage i vilken kylvätska läcker in i oljan. Ta bilen till en mekaniker för att få honom att öppna din motorblocket för att hitta problemet.
5

Undersök din bils avgasrör när du startar din motor och låt den gå på tomgång i park eller neutral växel för ett fåtal stunder. Om du ser rök komma ut ur din pipa, kan din kylmediet läcker in ditt avgassystemet och ut genom röret. En mekaniker kan injicera färgämne i ditt avgassystem att bestämma platsen för läckan, färgen kommer att sippra ut från läckan, och är lättare att se än kylmediet
6

Ta din bil till en återförsäljare. för tjänsten eller till en mekaniker. Hon kommer att kunna fastställa orsaken till din läckan. Om du inte kan se en läcka, kan det vara interna. Hon kommer att berätta om din vattenpump eller insugningsröret packning läcker eller om det finns ett problem med en annan del. Återförsäljare tar ibland avgifter för att diagnostisera din bil. Vara beredd att betala för en dyr diagnostisk utvärdering och mekaniska reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69864.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.