Hur du ändrar termostat på en Toyota Tercel

Den Tercel var Toyotas kompakta bilen fram till 1998 då den ersattes av Toyota Echo. Den Tercel var utrustad med en 1.5L motor och hade en traditionell kylsystem. Om termostaten i dina Tercel "pinnar" eller går ut, kommer din motor fungerar inte i sitt normala driftområde, vilket kan orsaka allvarliga skador. Termostat byte rekommenderas inte för oerfarna. Saker du behöver
Tänger
Ordet jack (tillval) katalog Jack står (tillval) katalog dropplåt eller förslutningsbar behållare
platt skruvmejsel
Hylsnyckel
Byte termostat
Byte packning
Momentnyckel
Funnel
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla termostaten
1

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln innan dig att komma igång. Lossa terminalen muttern med tång, och lyfta kabeln från terminalen. Om din motor har varit igång nyligen, låt den svalna i minst 30 minuter.
2

Placera ett uppsamlingskärl eller annan lämplig behållare under framsidan av motorrummet. Titta noga under kylaren för att hitta kylarens avtappningsplugg.
3

Använd platt skruvmejsel för att ta bort pluggen och låt kylvätska rinna. Täck kylvätska och förvara den på ett säkert ställe.
4

Haka den elektriska anslutningen bifogas tilloppsslangen. Ta bort de två fästbultarna med tång eller hylsnyckel för att haka av bostäder och tillgång till termostaten.
5

Demontera termostaten och packningen. Var uppmärksam på monteringsläge termostaten. Om den nya termostaten installeras bakåt (Det är möjligt.), Kan du orsaka allvarliga problem. Addera Installera den nya termostaten
6

Sätt den nya termostaten i huset i den exakta positionen som den gamla. Kontrollera att avluftningsventilen är vänd uppåt.
7

Montera den nya packningen och tilloppsslangen. Dra åt bultarna till 43-tums lbs. av vridmoment.
8

tillbaka avtappningspluggen och fyll på kylsystemet med kylvätska du dräneras om det är smutsigt. Om det är smutsigt eller förorenat, gå vidare och byt ut den om det är bekvämt.
9

Anslut den negativa batterikabeln, och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång i ca 10 minuter eller tills den når normal arbetstemperatur. (Var uppmärksam på din temperaturmätare.)
10

Kontrollera undertill för läckor. Håll ett vakande öga på din temperaturmätare för de närmaste dagarna för att se till att allt fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69328.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.