Hur att rapa en radiator på en Grand Am

Ta bort luft från motorns kylsystem, eller "rapningar," är avgörande när det gäller att förlänga livslängden och tillförlitligheten i din bil. Burping behöver göras efter varje förändring till kylsystemet såsom dränering eller fylla den. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i instängda luftfickor i kylsystemet. Dessa leder till heta fläckar, eller lokaliserad överhettning, som kan spricka motorkomponenter. Saker du behöver
Kylvätska
Destillerat vatten
Ren torr trasa
Ficklampa
Clean plastbehållare, 2 liter eller större
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera ditt arbete. Innan du rapar din radiator, se till att du har korrekt slutfört någon och alla arbeten på kylsystemet. Om inte, kommer du vara avsett att upprepa denna procedur någon gång i framtiden. Vissa GM bilar har komponenter i aluminium motor. Om bilen, sedan se till att du använde den specialiserade kylmedel tillverkats speciellt för GM-motorer med aluminiumdelar. Kontrollera eventuella läckor repareras, annars luft kommer sakta läcka tillbaka in i systemet och orsaka problem.
2

Låt motorn svalna helt till rumstemperatur. I din rena plastbehållare blanda din kylvätska med destillerat vatten i en 1-1 förhållande. Täck ditt kylarlocket (inte att förväxla med kylvätskebehållaren) med en trasa och ta bort kylarlocket. Med hjälp av tratten, häll din kylvätska /vatten blandningen i kylaren tills den är fylld till toppen. Fyll din kylvätskebehållaren med samma blandning, återigen med hjälp av tratten, tills du kommer till "FULL"-märket på behållaren. Ta bort tratten och sätt tillbaka locket på behållaren men lämna kylarlocket off.
3

Starta din bil. Det bör vara i parken, eller neutralt om det är en manuell växellåda, med parkeringsbromsen på. Inte rev motorn i onödan.
4

Ut ur bilen och lyser med ficklampan på öppningen till kylaren. När bilen värms upp termostaten öppnas och tillåta spridning av blandningen av kylvätska genom hela kylsystemet. När den pumpas, kommer kylmediet bära eventuella luftbubblor i systemet tillbaka till radiatorn där de kommer att bubbla upp och lämna radiatorn genom dess öppna locket. Den kylvätskenivån sjunker i kylaren som detta händer. Håll fylla kylaren med kylarvätska för att se till att det alltid är toppad.
5

Stäng av motorn när "rapa" stannar och kylvätskan är toppad. Byt ut kylarlocket, fylla din kylvätskebehållaren till linjen och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69397.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.