Hur man byter en nedre kylarslangen på 1997 Jeep Grand Cherokee

Brott och sprickor i din kylarslangar oftast tillskrivs misslyckades kyl-systemunderhåll. Chrysler rekommenderar att du ändrar kylvätska i 1997 Jeep Grand Cherokee gång vart tredje år. De uppger också att svår körning klassificerar som kontinuerlig långväga resor. Enligt detta villkor skall kylvätskan bytas var 45.000 miles, och slangar inspekteras eller bytas var 7500 miles. Du kan reparera en defekt kylarslangen med några verktyg hemma. Den totala reparationstiden bör inte ta mer än 45 minuter. Saker du behöver
Kylvätska dräneringskärlet
Tänger
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
Shop rag
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på din Grand Cherokee. Ta bort kylarlocket och ställ in den på sidan av din arbetsplats.
2

Leta kontakten kylvätska drain på din radiator. Om du har fyra eller sex-cylindrig motor, sitter avtappningspluggen på den nedre, högra sidan av kylaren. På V-8 modeller, sitter avtappningspluggen på den nedre, vänstra sidan av kylaren. Placera ett tråg kylvätska drain under lastbilen under avtappningspluggen.
3

Öppna avtappningspluggen med en tång genom att vrida den moturs. Låt allt kylmedel att helt rinna ut ur kylaren och stäng sedan avtappningspluggen. Det bör ta ca 25 minuter för kylvätskan att helt tömma.
4

Applicera truckens nödbromsen. Höj lastbil på förarsidan, bakom den främre däcket, med en hydraulisk domkraft. Ställ en pallbock under ramen järnväg nära uttaget för att bistå med lastbil.
5

Skjut under lastbilen och lokalisera den nedre kylarslangen. Slangen monteras i botten av kylaren på förarsidan. Det är cirka 2 till 3 inches och rund och svart i färgen.
6

Flytta pannan kylvätska rinna över så att det sitter rätt enligt slangarna 'anslutningspunkten vid kylaren. Lossa slangklämman runt basen av nedre kylarslangen med en hylsnyckel. Skjut klämman tillbaka på slangen och dra slangen från kylaren bröstvårtan. En liten mängd kylmedel rinner ut ur slangen, kontrollera att den går i dräneringstråget
7

Följ nedre kylarslangen upp till sitt anslutningsnippeln på sidan av Grand Cherokee motor. . Lossa klämman vid basen av slangen med din hylsnyckel. Skjut klämman tillbaka på slangen och dra slangen från anslutningen.
8

Ta slangklämmorna bort båda ändarna av den gamla slangen och placera dem på din nya nedre kylarslangen. Torka båda knutpunkter --- kylare och motor --- torrt med en trasa. Doppa pekfingret i kylmediet i tråget. Liberally smörja de första 3 inches av insidan av den nya slangen i båda ändar.
9

Skjut den nya nedre kylarslangen tillbaka på motorns anslutningsnippel. Flytta klämman tillbaka ned längs slangen och placera den en 1/4 tum från läppen av slangen. Dra åt klämman s fästskruven med hylsnyckel tills ombonad. Upprepa detta steg och ansluta den andra änden av slangen till kylaren
10

Avlägsna domkraften stå,. Sänka bilen och avlägsna hydraulisk domkraft. Sätt en ren tratt in i kylaren påfyllningshålet. Fyll på kylaren med färsk kylvätska om du inte nyligen har ändrat kylvätska. Annars, använd kylvätska i avloppet pan att fylla på din Grand Cherokee radiator. Sätt tillbaka kylarlocket på påfyllningshålet och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69706.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.