Hur man reparerar Punkteringar Auto Radiator

Any radiator - gammal eller ny - är föremål för punkteringar från väg skräp. När radiatorn punkteras, kommer kylvätska läcka, vilket gör att kylaren inte riktigt fungera. Funktionen av radiatorn är att flytta kylmedel genom kylsystemet och genom motorn, vilket minskar temperaturen på motorn så att den inte överhettas. Men när det finns en punktering i kylaren och läcker kylvätska, stiger temperaturen, vilket orsakar potentiell skada på motorn och kylaren. Punkteringen måste repareras, och i många fall kan repareras hemma. Typ och placering av läckan kommer att diktera reparationsmetod och lättheten av reparationen. Saker du behöver
Radiator epoxi
Kylsystem tätningsmedel
Vatten
Visa fler instruktioner
1

visuellt undersöka kylaren när motorn är på, letar vid ytan för att lokalisera eventuella punkteringar. Större punkteringar kommer spy kylvätska, medan mindre punkteringar kommer att droppa eller gråta kylvätska. Spraya ytan på kylaren med en vattenslang eller hög tryckluft för att avlägsna eventuella väg skräp som kan skymma läckan, inklusive en sten eller annat skräp som fortfarande kan lämnas in i kylaren. Borttagning ytskräp kan också öka storleken på läckan, men är nödvändig innan reparation punkteringen.
2

Stäng av fordon så att radiatorn kan svalna. Öppna kylaren, och häll en flaska eller burk kylsystemet tätningsmedel direkt i kylaren. Kylsystem tätningsmedel, kommersiellt tillgänglig under sådana namn som "Stoppa läckan," eller "Bars Läckor," kommer i pulverform och granulat. Båda typerna fungerar på samma sätt, fyllning läckan och svullnad för att skapa en tätning för små punkteringar. Se till att byta ut kylvätskan att punktera har tillåtit att fly. Byt ut kylarlocket och kör fordonet i ca 30 minuter.
3

Töm kylaren för att reparera stora punkteringar. Sand området iögonfallande punkteringar som är lätta att nå med handen. För punkteringar som inte är mycket lätt att nå, dränera och ta bort kylaren, lossa slangarna. Täta en punktering med en "kall svets" metoden, vilket helt enkelt är att koppla läckan med en kommersiell epoxi, effektivt tätar kylaren utan värme. Den kalla svetsprocessen kräver ungefär två timmar att korrekt ställa innan kylaren är klar för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69899.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.