Hur man byter en 1997 Mustang värmeelement

Det kan finnas flera anledningar till varför du skulle behöva byta ut värmeelementet på 1997 Ford Mustang. Den mest populära orsaken verkar dock vara ett eftersatt kylsystem. Du hela systemet tömmas och spolas minst vart 2 år om du använder standard kylvätska. Slutresultatet är en igensatt värmeelement som du behöver byta. Du bör avsätta en hel eftermiddag för projektet så att du inte behöver stressa igenom det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
stjärnskruvmejsel
Rags Sida 2 pluggar (5/8-tums) katalog 2 pluggar (3/4-tums

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa ("-") batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa muttern, och sedan koppla bort den positiva ("+") kabel samt Töm. kylvätska i ett avlopp pan genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

bort instrumentpanelen inne i bilen med hjälp av en skruvmejsel. Placera ett uppsamlingskärl under Värmeslangarna på den skyddskåpa som kylvätska från att köra in i bilen. Lossa Värmeslangarna från värmeelementet med en skruvmejsel för att lossa klämmorna. Anslut slangarna med fem åttondelar-tums kontakten på mindre slang och trekvarts tum klämma på den större slangen. Placera pluggar på rören värmeelementet att blockera någon vätska kvar i den.
3

Lossa värmeslangen fallet vakuum genom att dra den av röret. Ta bort muttern fästa värmaren ärendet till kåpan med en skiftnyckel i motorrummet. Ta bort muttern och skruva fästa fästet på toppen av kåpan inne i bilen.
4

Dra ledningsnätet från värmefläkt. Ta värmaren hölje från instrumentpanelen sigill, och dra ut den från Mustang. Demontera fästskruvarna från värmeelementet med en stjärnskruvmejsel och dra värmeelementet från höljet.
5

Installera den nya värmaren tätningen core fallet. Sätt i den nya värmeelementet i höljet och fäst den med en stjärnskruvmejsel. Skjut nya streck tätningen på plats på rören värmeelementet. Placera locket på värmarhölje.

6

Placera värmaren fallet på torpedväggen, och se till att du har ordentligt slangarna dragna genom torpedväggen i motorrummet på Mustang. Montera muttern till toppen av kåpan med en skiftnyckel. Montera skruven till toppen av kåpan och dra åt den med stjärnskruvmejsel. Montera den nedre skruven och dra åt den med stjärnskruvmejsel.
7

Flytta till motorrummet, och dra åt muttern fästa värmaren ärendet till kåpan med en skiftnyckel. Anslut vakuumslangen till värmaren. Avlägsna pluggarna från slangarna, och bifoga dem till värmeelementet. Dra åt slangklämmorna med stjärnskruvmejsel.

8

Installera instrumentpanelen i Mustang med stjärnskruvmejsel.
9

Anslut den positiva batteripolen, och dra åt muttern med en skiftnyckel. Fäst den negativa polen, och dra åt den med nyckel. Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Starta Mustang, och kontrollera systemets täthet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69941.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.