Hur man installerar en 180 graders termostat

Byta ut fabriken termostat för en 180-graders termostat hjälper till att förbättra den operativa effektiviteten i en high-hästkrafter motor. Termostaten tillåter mer fluiden att strömma genom motorn, vilket reducerar den tid det hjälpfläkt måste fungera och medger motorn att dra fördel av kraft sapped bort av fläkten. Det är viktigt att alla som vill "hot-rod" hans bil eller som har extra hästkrafter genom motormodifieringar. Saker du behöver
Tänger
Wrench
Rakblad
180 graders termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

Spåra övre kylarslangen till där den ansluter på insugningsröret. Den metallhölje slangen ansluter till kallas vattenintaget. Ta bort klämman som håller fast slangen till vattenintaget. Tryck på de två komprimering flikar tillsammans med en tång för att lossa klämman grepp om slangen. Dra slangen från vattenkranen. Lyft slangen vertikalt för att dränera vätska tillbaka in i kylaren.
2

Ta bort de två skruvarna som håller fast vattnet till insugningsröret. Med bultarna avlägsnats, lyft vattenintaget från intaget. Inspektera botten av vattnet inlopp för termostaten packningen. Om det är på botten, skrapa bort det med ett rakblad. Om packningen inte är på undersidan av vatteninloppet, inspektera den övre delen av insugningsröret. Skrapa packningen utanför insugningsröret med ett rakblad.
3

Lyft den gamla termostaten ur insugningsröret och satte 180-graders termostat på plats. En ände av termostaten kommer att markeras som toppen. Därför kommer sticka ut från insugningsröret.
4

Placera den nya termostaten packningen på insugningsröret och rada upp med bulthålen som håller vattenintaget.
5 < p> Placera vatten inloppet tillbaka på insuget och skruva den på plats.
6

Skjut kylarslangen på vattenkranen och fäst den med klämman.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69581.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.