Hur täta en topplockspackning

En fungerande motor och topplockspackning är avgörande om du vill behålla din bil igång effektivt. Ibland små läckor eller sprickor bildas i topplockspackningen. Om packningen har en spricka eller läcka, speciellt designade produkter finns tillgängliga för att hjälpa korrigera denna fråga och täta packningen. Saker du behöver
K & W Block Sealer eller Cargo Seal-Up
Water
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

tillåter motorn att svalna i minst 30 minuter innan du försöker denna procedur. Töm all vätska från kylaren in i en läckfri behållare. Spola kylaren med vatten i några minuter för att rensa ut alla rester av frostskyddsmedel från kylaren.
2

Lägg en flaska K & W Block Sealer eller Cargo Seal-Up i kylaren. Fylla resten av radiatorn med vatten. Placera inte något frostskyddsmedel i vid denna tidpunkt. De tätningsmedel kommer inte att fungera med frostskyddsmedel närvarande.
3

Förvandla din motor och låt den gå i minst 5 minuter med kupévärmaren på full blast. Detta kommer att säkerställa att motorn termostaten öppnar och vätskan har haft tillräckligt med tid för att cirkulera genom topplockspackning.
4

Kör din bil för minst 500 miles med bara vatten och tätning i motorn Se till att blandningen cirkulerar genom att noggrant täta spricka eller läcka. The K & W Block Sealer eller Cargo Seal-Up vätska är speciellt utformad för att vända från en vätska i ett glas när det värms när det går genom motorn. Med tiden cirkulerar det genom och lägger lager av detta glas att sakta stänga spricka eller läcka tills den är förseglad helt.
5

Töm all vätska ur kylaren efter 500 miles har drivits. Fyll på kylaren med rätt blandning av vatten och kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69718.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.